Maak kans om de livestream van Leon Bridges… - Klik Hier
Nieuw-Zeeland maakt betaald verlof mogelijk na miskraam of doodgeboorte
1

Nieuw-Zeeland maakt betaald verlof mogelijk na miskraam of doodgeboorte

Heb je het gemist of wil je het nog eens teruglezen: dit was het Nieuws van de Vooruitgang van donderdag 25 maart 2021. 

Nieuw-Zeeland maakt betaald verlof mogelijk na miskraam of doodgeboorte

Nieuw-Zeelandse stellen kunnen drie dagen betaald verlof opnemen na een miskraam of wanneer hun kindje dood wordt geboren. Een wetsvoorstel dat dit regelt is door het parlement van het land unaniem aangenomen, zo meldt de BBC.

De regeling is bedoeld om vrouwen en hun partners beter in staat te stellen om hun verlies te verwerken – zonder zich daarvoor ziek te hoeven melden. Volgens Ginny Andersen, het parlementslid dat het voorstel indiende, heeft één op de vier vrouwen in Nieuw-Zeeland een miskraam gehad. “Hun rouw is geen ziekte, maar een verlies”, aldus de politica.

Voor zover bekend is Nieuw-Zeeland nog maar het tweede land ter wereld dat een dergelijke regeling heeft. In India bestaat al een vergelijkbare wet.

Brussel investeert in uitbreiding biologische landbouw

De EU steekt de komende jaren miljarden in de ontwikkeling van biologische landbouw, dat meldt de Volkskrant op de voorpagina vandaag.

Om de sector te vergroten wil Brussel de vraag naar biologisch eten stimuleren, onder andere door er meer reclame voor te maken. Daarnaast komt er geld beschikbaar voor boeren die willen overschakelen naar een biologische bedrijfsvoering.

Over negen jaar moet een kwart van alle landbouwgrond biologisch worden bewerkt. Nu is dat in Europa gemiddeld 8,5 procent en in Nederland slechts 3,8 procent.

Albert Heijn stopt met gratis plastic zakjes bij groente en fruit

De supermarkt gaat daar stapsgewijs aan werken, vanaf eind dit jaar zijn de zakjes niet meer te verkrijgen. Dat meldt RTL Nieuws.

Volgens Albert Heijn gaat de maatregel zo’n 130 miljoen zakjes per jaar besparen. Als klant moet je natuurlijk wel iets hebben om je sperziebonen in te stoppen. Daarvoor verwijst de supermarkt naar de wasbare zakjes, die zijn momenteel te koop voor 30 cent per stuk.

Wereldnatuurfonds organiseert ‘Earth Hour’ met livestream

Komende zaterdagavond wordt het weer even wat donkerder dan normaal. Miljoenen mensen van over de hele wereld doen dan een uur lang, vanaf 20.30 uur, het licht uit voor de natuur. Dit zogeheten ‘Earth Hour’ is een initiatief van het Wereldnatuurfonds.

Volgens bossenexpert Merijn van Leeuwen van de organisatie is het een hoopgevend jaar voor de natuur, omdat natuur bij wereldleiders nu echt op de agenda begint te komen. “De Franse president Macron is bijvoorbeeld een initiatief gestart om tegen 2030 overal ter wereld 30 procent natuur te beschermen – zowel op land als op zee. Daar sluiten steeds meer regeringsleiders zich bij aan. We hopen dat dit doel op de top over biodiversiteit in China straks bekrachtigd wordt.”

Andere redenen waarom 2021 een cruciaal jaar is voor de natuur, zijn zaterdag te horen in een audio-livestream die het WWF organiseert vanuit de studio van dj Armin van Buuren. Onder meer André Kuipers is te gast en er zijn interviews met onder meer Tony’s Chocolonely.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
07:45 Solomon Burke
none of us are free solomon burke
07:39 Four Tops
i can't help myself (sugar pie, honey bunch) four tops
07:35 Wouter Hamel
breezy wouter hamel
07:31 Michael Kiwanuka
black man in a white world michael kiwanuka
07:21 Cory Henry & The Funk Apostles
switch cory henry & the funk apostles
07:17 Gabrielle
dreams gabrielle
07:10 Nicola Conte & Marvin Parks
if i should lose you nicola conte & marvin parks
07:06 Pointer Sisters
happiness pointer sisters
07:02 Ben L'oncle Soul
seven nation army ben l'oncle soul
06:53 Harry Connick jr.
elijah rock harry connick jr.