Even bijvullen: Ecover test ‘wasmiddeltaps’ in de supermarkt

Elke paar weken een nieuwe fles wasmiddel kopen en de lege verpakking weggooien: dat kan anders, denken ze bij schoonmaakmiddelenproducent Ecover. Klanten van een Albert Heijn in Nijmegen kunnen hun fles nu navullen in de winkel.

In de Albert Heijn XL in de Nijmeegse St. Jacobsstraat staat sinds kort een Ecover-barretje met drie verschillende taps. Klanten kunnen deze zelf bedienen en het ecologische was- en afwasmiddel rijkelijk laten vloeien.

‘De bar is er sinds een paar weken’, zegt Albert Heijn-medewerker Jozef Sinnema tegen het Nieuws van de Vooruitgang. ‘Het is nog even wachten tot het aanslaat, maar we hebben mensen rondlopen die uitleggen wat het precies is en hoe het werkt.’ 

Lees ook:Dr. Bronner’s: van zelfgemaakte eco-zeep naar progressief miljoenenbedrijf

Het filiaal krijgt verschillende soorten lege flessen aangeleverd van Ecover, voor wasmiddel, wasverzachter en afwasmiddel. Klanten betalen eenmalig voor de fles. Als die leeg is en je hem opnieuw meeneemt naar de winkel, betaal je alleen voor het navullen. Voor de grootverbruiker is er ook een jerrycan van 5 liter. 

Op LinkedIn wordt enthousiast gereageerd op het concept. Veel mensen vragen of ze in hun supermarkt binnenkort ook een wasmiddelbar kunnen verwachten. Katja Coppens van Ecover laat weten dat het nog gaat om een pilot. ‘Als de proef goed verloopt, zou het snel kunnen gaan’, schrijft ze. 

Helemaal nieuw is de wasmiddeltap niet: in het Verenigd Koninkrijk heeft het merk al meerdere refill stations

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.

 

Bericht achterlaten