Win legendarische one-of-a-kind LP's bij de Sublime Experience - Klik Hier
Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten
2

Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten

Een huis bouwen van hennep of een uitwisbaar notitieboek waar je eindeloos in kunt schrijven. Klimaatorganisatie Urgenda lanceert vandaag het platform Samen Sneller Duurzaam met tips voor producten en diensten die beter zijn voor de planeet.

‘We laten allemaal mooie oplossingen zien, vooral van bedrijven die hun nek uitsteken door het anders te doen’, zegt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. ‘We hopen dat dit zodanig aantrekkelijk is dat mensen denken: als ik op die manier mijn steentje bij kan dragen, hartstikke leuk – dan ga ik dat doen.’

De website is onderverdeeld in een sectie voor consumenten en voor bedrijven. Tips zijn er onder meer op het gebied van voeding, wonen, biodiversiteit en financiën.

Ook voor wie aardig thuis is in de wereld van de toekomstbestendige producten zitten er verrassende items tussen, zoals verwarmde kussens die terrasverwarmers overbodig maken en een ton voor op je balkon met wormen die groenafval verwerken tot compost.

Bij de selectie van producten en diensten is bijvoorbeeld gelet op de CO2-uitstoot van het product, de impact op biodiversiteit en het gebruik van grondstoffen.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij SUBLIME het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
03:58 Al Green
i can't stop al green
03:53 LL Cool J & Boyz II Men
hey lover ll cool j & boyz ii men
03:49 Gregory Porter
everything you touch is gold gregory porter
03:45 Stretch
why did you do it? stretch
03:42 Koop
tonight koop
03:39 Cookin' On 3 Burners & Kylie Auldist
this girl cookin' on 3 burners & kylie auldist
03:35 Bobby Womack
daylight bobby womack
03:29 George Michael
jesus to a child george michael
03:26 Bruno Mars
finesse bruno mars
03:23 Everything But The Girl
each and everyone everything but the girl