Win de nieuwe kerstplaat van Trijntje Oosterhuis op… - Klik Hier
Wonderful Christmastime Trijntje Oosterhuis
Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten
2

Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten

Een huis bouwen van hennep of een uitwisbaar notitieboek waar je eindeloos in kunt schrijven. Klimaatorganisatie Urgenda lanceert vandaag het platform Samen Sneller Duurzaam met tips voor producten en diensten die beter zijn voor de planeet.

‘We laten allemaal mooie oplossingen zien, vooral van bedrijven die hun nek uitsteken door het anders te doen’, zegt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. ‘We hopen dat dit zodanig aantrekkelijk is dat mensen denken: als ik op die manier mijn steentje bij kan dragen, hartstikke leuk – dan ga ik dat doen.’

De website is onderverdeeld in een sectie voor consumenten en voor bedrijven. Tips zijn er onder meer op het gebied van voeding, wonen, biodiversiteit en financiën.

Ook voor wie aardig thuis is in de wereld van de toekomstbestendige producten zitten er verrassende items tussen, zoals verwarmde kussens die terrasverwarmers overbodig maken en een ton voor op je balkon met wormen die groenafval verwerken tot compost.

Bij de selectie van producten en diensten is bijvoorbeeld gelet op de CO2-uitstoot van het product, de impact op biodiversiteit en het gebruik van grondstoffen.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij SUBLIME het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
21:39 Grace Jones
my jamaican guy grace jones
21:35 Beyonce
love on top beyonce
21:26 Nina Simone
baltimore nina simone
21:23 Pete Philly
breathe pete philly
21:19 Seal
get it together seal
21:14 Aaliyah
at your best (you are love) (album version) aaliyah
21:10 Terry Callier
midnight mile terry callier
21:05 Earth Wind & Fire
boogie wonderland earth wind & fire
20:52 Erykah Badu
didn't cha know erykah badu
20:47 Norah Jones
it was you norah jones