Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten
2

Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten

Een huis bouwen van hennep of een uitwisbaar notitieboek waar je eindeloos in kunt schrijven. Klimaatorganisatie Urgenda lanceert vandaag het platform Samen Sneller Duurzaam met tips voor producten en diensten die beter zijn voor de planeet.

‘We laten allemaal mooie oplossingen zien, vooral van bedrijven die hun nek uitsteken door het anders te doen’, zegt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. ‘We hopen dat dit zodanig aantrekkelijk is dat mensen denken: als ik op die manier mijn steentje bij kan dragen, hartstikke leuk – dan ga ik dat doen.’

De website is onderverdeeld in een sectie voor consumenten en voor bedrijven. Tips zijn er onder meer op het gebied van voeding, wonen, biodiversiteit en financiën.

Ook voor wie aardig thuis is in de wereld van de toekomstbestendige producten zitten er verrassende items tussen, zoals verwarmde kussens die terrasverwarmers overbodig maken en een ton voor op je balkon met wormen die groenafval verwerken tot compost.

Bij de selectie van producten en diensten is bijvoorbeeld gelet op de CO2-uitstoot van het product, de impact op biodiversiteit en het gebruik van grondstoffen.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij SUBLIME het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:52 Lauryn Hill
doo wop (that thing) lauryn hill
05:48 Jacob Banks & Louis The Child
diddy bop jacob banks & louis the child
05:46 Mary Wells
my guy mary wells
05:40 Prince
sexy m.f. prince
05:37 Jamie Cullum
wind cries mary jamie cullum
05:33 John Mayer
slow dancing in a burning room john mayer
05:29 Curtis Harding
i won't let you down curtis harding
05:25 A Taste Of Honey
boogie oogie oogie a taste of honey
05:21 Oleta Adams
rhythm of life oleta adams
05:18 Madeleine Peyroux
don't wait too long madeleine peyroux