Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten
2

Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten

Een huis bouwen van hennep of een uitwisbaar notitieboek waar je eindeloos in kunt schrijven. Klimaatorganisatie Urgenda lanceert vandaag het platform Samen Sneller Duurzaam met tips voor producten en diensten die beter zijn voor de planeet.

‘We laten allemaal mooie oplossingen zien, vooral van bedrijven die hun nek uitsteken door het anders te doen’, zegt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. ‘We hopen dat dit zodanig aantrekkelijk is dat mensen denken: als ik op die manier mijn steentje bij kan dragen, hartstikke leuk – dan ga ik dat doen.’

De website is onderverdeeld in een sectie voor consumenten en voor bedrijven. Tips zijn er onder meer op het gebied van voeding, wonen, biodiversiteit en financiën.

Ook voor wie aardig thuis is in de wereld van de toekomstbestendige producten zitten er verrassende items tussen, zoals verwarmde kussens die terrasverwarmers overbodig maken en een ton voor op je balkon met wormen die groenafval verwerken tot compost.

Bij de selectie van producten en diensten is bijvoorbeeld gelet op de CO2-uitstoot van het product, de impact op biodiversiteit en het gebruik van grondstoffen.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij SUBLIME het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:45 Avery*Sunshine
all in my head avery*sunshine
16:41 Chic
everybody dance chic
16:38 Raul Midon + Metropole Orkest
ride on a rainbow raul midon + metropole orkest
16:37 Ben L'oncle Soul
seven nation army ben l'oncle soul
16:25 Lionel Richie
all night long lionel richie
16:21 Michael Kiwanuka
beautiful life michael kiwanuka
16:17 Kelis
trick me kelis
16:12 Matt Bianco
too late for love matt bianco
16:10 Johnny Guitar Watson
real mother for ya (album version) johnny guitar watson
15:54 Ramsey Lewis
the in crowd ramsey lewis