Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten
2

Nieuw platform geeft tips voor duurzame producten

Een huis bouwen van hennep of een uitwisbaar notitieboek waar je eindeloos in kunt schrijven. Klimaatorganisatie Urgenda lanceert vandaag het platform Samen Sneller Duurzaam met tips voor producten en diensten die beter zijn voor de planeet.

‘We laten allemaal mooie oplossingen zien, vooral van bedrijven die hun nek uitsteken door het anders te doen’, zegt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. ‘We hopen dat dit zodanig aantrekkelijk is dat mensen denken: als ik op die manier mijn steentje bij kan dragen, hartstikke leuk – dan ga ik dat doen.’

De website is onderverdeeld in een sectie voor consumenten en voor bedrijven. Tips zijn er onder meer op het gebied van voeding, wonen, biodiversiteit en financiën.

Ook voor wie aardig thuis is in de wereld van de toekomstbestendige producten zitten er verrassende items tussen, zoals verwarmde kussens die terrasverwarmers overbodig maken en een ton voor op je balkon met wormen die groenafval verwerken tot compost.

Bij de selectie van producten en diensten is bijvoorbeeld gelet op de CO2-uitstoot van het product, de impact op biodiversiteit en het gebruik van grondstoffen.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij SUBLIME het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:55 Bobby Caldwell
open your eyes bobby caldwell
09:51 Lucy Pearl
don't mess with my man lucy pearl
09:48 Style Council
have you ever had it blue style council
09:44 Eva Valery
bygones eva valery
09:42 Mary Wells
my guy mary wells
09:39 James Morrison
beautiful life james morrison
09:36 Zaz
que vendra zaz
09:32 Club Nouveau
lean on me club nouveau
09:27 Blackbyrds
walking in rhythm blackbyrds
09:23 Bruno Mars
24k magic bruno mars