Deze wet geeft honden het recht om uitgelaten te worden

De Duitse regering heeft een wet aangenomen die ruim 9 miljoen honden het recht geef om uitgelaten te worden. Burgers en politici zijn sceptisch over de regel.

Minstens twee keer per dag een half uur, dat is waar Duitse honden officieel aanspraak op zouden maken. 

De nieuwe wet is een initiatief van de Duitse minister van Landbouw, Julia Klöckner. Ze baseert haar besluit op wetenschappelijk onderzoek naar de behoeften van honden, zo is te lezen in Trouw

Veel Duitsers hebben kritiek op de nieuwe wet. Sommige mensen vinden het hypocriet dat je aan allerlei regels moet voldoen om een hond te hebben, terwijl massaproductie in de vee-industrie wel is toegestaan.

Anderen vragen zich af hoe de staat gaat controleren of je je hond wel vaak genoeg uitlaat.

Een partijlid van Klöckner, politicus Saskia Ludwig, zei in een tweet dat ze niet twee keer met haar hond gaat wandelen als het 32 graden is, maar hem liever laat afkoelen in de rivier. 

De landbouwminister komt ook met regels voor hondenfokkers. Die schrijven onder meer hoe groot het terrein moet zijn waarop de fokkers honden houden, en wat de maximale temperatuur is van de leefruimte van dieren. Ook voor veetransport wordt een maximale temperatuur ingesteld.

Op deze regels wordt over het algemeen wél positief gereageerd. 

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.

Bericht achterlaten