MUZIEKNIEUWS

6 muziekfilms met bekende muzikanten in de hoofdrol

27 september
Ben je gek op de muziek van Prince, Jennifer Hudson en Beyoncé? Dan zijn er een aantal muziekfilms die je gezien móét hebben. Van biografische films tot drama’s en romcom’s. Wij zetten de beste films met muzikanten in de hoofdrol voor je op een rij.

Veel muzikanten zingen niet alleen de sterren van de hemel, maar hebben ook een aardig staaltje acteerwerk in huis. Benieuwd welke films met muzieklegendes in de hoofdrol je echt gezien móét hebben? Wij zetten er zeven voor je op een rij.

Ray

Dat Jamie Foxx niet alleen een legendarische zanger, maar ook geweldige acteur is, laat hij zien in Ray. Deze biografische film uit 2004 draait om het leven van de rhythm-and-blues-legende Ray Charles. Op zijn zevende werd Charles blind, maar dankzij zijn talent én een gedreven moeder wist hij het te maken als muzikant. Zijn liefde voor vrouwen en drugs zorgden er alleen voor dat zijn leven langzaam de verkeerde kant op ging. Fun fact: Jamie Foxx droeg tijdens de filmopnames oogprotheses, waardoor hij tot 14 uur per dag echt blind werd. Het gezang van Ray Charles werd niet gereproduceerd door Foxx, het indrukwekkende pianospel daarentegen wel!

Purple Rain

Alles wat muzieklegende Prince aanraakte veranderde in goud. De film Purple Rain is daar geen uitzondering op. In deze semi-autobiografische film uit 1984 speelt de Amerikaanse artiest de hoofdrol en laat hij niet alleen zien hoe getalenteerd hij is als muzikant, maar ook zeker als acteur. De Oscars- en Grammy Awards-winnende film vertelt het liefdesverhaal van The Kid, een wereldvreemde, maar getalenteerde artiest die een uitweg zoekt in muziek. De gelijknamige soundtrack, Purple Rain, werd wereldwijd een grote hit en staat ook bij Sublime altijd hoog in de toplijsten.

Respect

R-E-S-P-E-C-T, find out what it means to me! Altijd al benieuwd geweest naar de levensloop van Aretha Franklin? Jennifer Hudson kruipt in de rol van de Queen of Soul en laat het buitengewone waargebeurde levensverhaal zien van Aretha. Ook voor zangeres Mary J. Blige is een rol weggelegd in deze muzikale, autobiografische film uit 2021.

Hitch

Zin in een feel good movie? Dan is de romantische comedy Hitch uit 2005 met rapper en acteur Will Smith in de hoofdrol een echte aanrader. Alex ‘Hitch’ Hitchens is adviseur op het gebied van de liefde en helpt mannen aan een vrouw. Wanneer hij in aanraking komt met verslaggeefster Sara komt niet alleen hun professionele, maar ook hun persoonlijke leven overhoop te liggen. Gezongen wordt er in deze film niet, maar deze klassieker is het kijken zeker waard.

Above The Rim

Above The Rim, een dramafilm uit 1994, vertelt het verhaal van een veelbelovende basketbalspeler die hoopt het te maken als atleet. Zijn drugsdealende broer, gespeeld door hiphoplegende Tupac Shakur, lijkt de goede vooruitzichten te verpesten. Voor rapper Tupac was dit niet de eerste en ook zeker niet de laatste film waar hij een rol in speelt. In totaal heeft de New Yorkse rapper in zeven speelfilms een rol gehad. De soundtrack van de film, Regulate, is regelmatig te horen bij Sublime. Fun fact: Regulate van Warren G gebruikt een sample van Michael McDonald’s I Keep Forgettin’, die ook gedraaid wordt bij Sublime.

Dreamgirls

Drie vriendinnen uit Chicago vormen het veelbelovende muziektrio The Dreamettes. Na het verliezen van een talentenjacht in New York, trekken ze de aandacht van een ambitieuze manager die hen onder zijn vleugels neemt. Met muzikanten zoals Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx is deze swingende en meeslepende film uit 2006 een lust voor het oor. Dreamgirls is een verfilming van de gelijknamige Broadway musical en is lichtelijk geïnspireerd op het succesverhaal van The Supremes, die de muziekwereld voor altijd veranderd hebben.

Meer horen van artiesten uit deze muziekfilms?

Ben je in de stemming om meer van Aretha Franklin, Whitney Houston, The Supremes of Prince te luisteren? Bij Sublime hoor je deze muzikanten regelmatig voorbijkomen.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store