MUZIEKNIEUWS

Candy Dulfer presents: The Purple Jam

17 februari
De muziek van His Royal Badness Prince leeft voort! Op zijn overlijdensdag, 21 april, vindt er dit jaar een uniek concert plaats in Poppodium Grenswerk Venlo en op 22 april in Patronaat Haarlem; THE PURPLE JAM. Meer weten over dit bijzondere concert? Lees dan snel verder.

Een ode aan Prince

In een nooit eerder vertoonde line up zullen voormalig Prince bandleden Candy Dulfer, Judith Hill, Ida Nielsen en Phillip Lassiter, apart van elkaar en gezamenlijk een muzikale tribute brengen aan Prince.

Naast het spelen van zijn muziek, vieren ze ook het leven en ieders unieke band met Prince en geven ze gehoor aan eigen werk wat door hem is geïnspireerd.

Dit zijn de artiesten achter The Purple Jam

Candy Dulfer

Onze eigen Candy van de wekelijkse radioshow Candy's World organiseert deze bijzondere concertavonden. Prince bezong het al op zijn nummer Partyman: “When I want sax, I call Candy” en dat zette de toon voor deze bijzondere samenwerking. Ze vormden elkaars inspiratie en werkten samen in de studio, tijdens tv-opnames, en tourden de hele wereld over. 

Philip Lassiter

Deze arrangeur, trompettist, pianist, zanger en veelvoudig Grammy winnaar speelde vele jaren bij Prince als bandlid en schreef veel van zijn arrangementen. Daarnaast bouwde Philip ook aan een solocarrière. Na het succes van zijn derde album Live in Love verhuisde hij naar Nederland en heeft hij onlangs een live album uitgebracht, opgenomen in Amsterdam.

Ida Nielsen

Ook de Deense bassist Ida Nielsen stond jarenlang aan de zijde van Prince op het podium. Daarnaast tourde Ida ook met andere beroemde acts zoals Zap Mama en produceerde ze drie solo albums. De laatste jaren tourde ze de hele wereld over met haar funky trio en bereikte ze een groot succes met de hit ‘Turn It’.

Judith Hill

Bekend als de favoriete zangeres van zowel Michael Jackson, Elton John én Prince. Met haar optreden in The Voice USA in 2015 gooide ze hoge ogen. Sindsdien staat ze al lange tijd aan de top. In de film “20 Feet from Stardom”, de beroemde documentaire waarin het verhaal wordt verteld van backing vocalisten bij beroemde sterren staat Judith centraal. Voor deze bijdrage ontving zij een Grammy Award, sindsdien tourt ze met haar eigen band de hele wereld over. Op haar huidige release God Bless The Mechanic laat Judith haar imposante stemgeluid en gitaarspel horen.

Tickets kopen

The Purple Jam zal plaatsvinden in Venlo en Haarlem. Wil jij erbij zijn? Scoor dan snel je tickets via Grenswerk Venlo voor het concert op 21 april en ga voor het concert van 22 april naar het Patronaat in Haarlem.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store