NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Dierenverlof bij adopteren uit asiel & meer Nieuws van de Vooruitgang

14 juli
Pakketbezorgers op scootmobielen, suikeretende bacteriën als brandstof voor vliegtuigen en verlof bij het adopteren van een dier. Dit is een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van deze week.

Dierenverlof bij adopteren uit asiel 

Als je wel eens een puppy of kitten hebt opgevoed, weet je het: je hebt er je handen vol aan. Werknemers van een aantal bedrijven in onder meer de VS en Schotland mogen daarom dierenverlof aanvragen. Dat schrijft The Next Web. Hoe lang het betaalde verlof duurt, hangt af van het bedrijf. Het internationale bedrijf mParticle geeft bijvoorbeeld twee weken vrij tijd als je een dier adopteert uit het asiel.

Pakketbezorgers op scootmobielen

Een pakketbezorger op een scootmobiel. In Arnhem en Den Haag kun je ze al tegenkomen, want daar is het bedrijf Scootbezorgd actief. Het gaat bij deze bezorgdienst niet om de snelheid. Maar om persoonlijk contact en verbinding. De initiatiefnemers willen laten zien dat mensen in een scootmobiel heel veel wel kunnen. Bezorgster Jolanda van 53 is enthousiast. Door haar werk komt ze onder de mensen en voelt ze zich vrij.

Suikeretende bacteriën als brandstof voor vliegtuigen

Suikeretende bacteriën kunnen wel eens de brandstof worden van vliegtuigen. Dat meldt Euronews. Deense onderzoekers hebben ontdekt dat een grond-bacterie, de Streptomyces, een explosief molecuul aanmaakt wanneer ‘ie suiker eet. Volgens de wetenschappers kunnen ze daarom energie genereren voor bijvoorbeeld vliegtuigen. En da’s goed nieuws voor het klimaat. Want die moleculen zijn minder vervuilend dan de huidige brandstof.

Studenten hebben baat bij college over stress

Nieuws om eens aan te denken als je een slechte dag hebt. Engelse scholieren en studenten blijken baat te hebben bij een kort college over stress. Dat schrijft The Guardian. De studenten leren dat stress niet altijd verkeerd hoeft te zijn. En dat het soms juist een positieve werking heeft op het brein. Na de cursus bleken de meeste studenten stressbestendiger en minder angstig te zijn dan ervoor.

Middagslaapje draagt bij aan gezonde hersenen 

Goed nieuws voor wie tijdens deze zomerdagen graag een dutje doet. Want een middagslaapje kan bijdragen aan gezonde hersenen. Dat staat in een onderzoek van General Psychiatry waar The Optimist Daily over schrijft. Deelnemers die regelmatig een dutje doen lieten betere resultaten zien op het gebied van oriëntatie, taal en geheugen.

Het effect van cannabis op kippen 

De Chiang Mai Universiteit in Thailand heeft onderzoek gedaan naar het effect van cannabis op kippen. En met resultaat, lezen we in The Guardian. Kippen die cannabis gemixt kregen door hun voer of water, hadden een kleinere kans op bronchitis. Daardoor hadden ze minder antibiotica nodig. De universiteit wil nu onderzoeken of cannabis antibiotica helemaal kan vervangen. Van de dosis cannabis die ze kregen werden de kippen trouwens niet high.

Het Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door BrightVibes. Meer positief en constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.
Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store