NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Dit bedrijf betaalt de studieschuld van werknemers & meer Nieuws van de Vooruitgang

24 augustus
Dit bedrijf helpt de studieschuld van werknemers af te lossen, dit stel organiseerde hun bruiloft zonder iets nieuws te kopen en honden blijken te kunnen huilen van geluk. Lees hier een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van Sublime van deze week.

Postillion Hotels gaat de studieschuld van werknemers helpen aflossen

Postillion Hotels gaat de studieschuld van werknemers helpen aflossen. De hotelketen wil daarmee aantrekkelijker worden voor nieuw personeel, dat meldt het AD. Het blijkt dat vooral de groep 18 tot 26 jarigen zich zorgen maken over hun studieschuld. Daarom komt het bedrijf medewerkers met een studieschuld tegemoet. Voor elk gewerkt uur maakt Postillion € 2,50 over aan de Dienst Uitvoering Onderwijs. Bij een voltijd baan wordt er zo 5 duizend euro per jaar afgelost.

Honden huilen van geluk

Huilen van geluk kennen we bij mensen, maar ook honden blijken dat te doen. Dat concluderen Japanse wetenschappers, lezen we bij De Volkskrant. Tijdens een onderzoek merkten ze dat honden niet huilden als ze met een vreemde persoon werden geconfronteerd. Ze kregen wel tranen in hun ogen als ze hun baasje na een tijd weer terugzagen. Of honden ook huilen bij negatieve emoties moet nog worden onderzocht.

Mieren mogelijk effectiever dan pesticiden om gewassen te beschermen

Mieren zijn mogelijk effectiever dan pesticiden om gewassen te beschermen. Dat staat in een onderzoek waar The Guardian over schrijft. Volgens de onderzoekers zijn mieren beter in het bestrijden van plagen, het beperken van schade aan planten en het verhogen van de gewasopbrengst. Het is wel belangrijk om de mieren goed te ‘managen’. Ze trekken namelijk ook weer andere plagen aan.

Onderzoekers vinden manier om PFAS onschadelijk te maken

PFAS kennen we al zeventig jaar als water-, vet- en vuilafstotend middel, lezen we bij Change Inc. Het wordt gebruikt voor de antiaanbaklaag van pannen en in cosmetica. PFAS vormt een gezondheidsrisico maar is lastig onschadelijk te maken. Je kunt het bijvoorbeeld niet verbranden of opslaan onder de grond. Onderzoekers van een Amerikaanse en een Chinese universiteit hebben toch een manier gevonden om PFAS onschadelijk te maken. Ze hebben ontdekt dat het PFAS molecuul ‘onthoofd’ kan worden. Na de onthoofding worden de overgebleven atomen omgezet in natuurlijke stoffen. Volgens onderzoeker William Dichtel kunnen we zo eindelijk van het giftige PFAS afkomen.

Een bruiloft zonder iets te kopen

Een bruiloft organiseren zonder iets nieuws te kopen. Het lukte Mirjam en Willem uit Eindhoven lezen we bij Omroep Brabant. Borden, decoratie, verlichting, alles was tweedehands. Ook de bruidsjurk. Haar tweede jurk was gehuurd. Die jurk is na de bruiloft terug gegaan naar de eigenaresse. Als locatie hadden ze een oude schuur die was omgetoverd tot een mooie zaal. En van oud goud van de oma’s heeft het stel 2 ringen laten maken. Het stel wilde vrienden zo inspireren om duurzamer te leven.

Aantal zwarte neushoorns in Kenia blijft stijgen

Goed nieuws dan uit Kenia. Het aantal zwarte neushoorns blijft daar stijgen. Dat meldt het Wereld Natuurfonds op haar website. Volgens de laatste telling zijn er 938 neushoorns. Da’s bijna 10 procent meer dan twee jaar geleden. De toename zou te danken zijn aan betere maatregelen tegen stropers, samenwerkingen en zorgvuldige monitoring.

Het Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door BrightVibes. Meer positief en constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.
Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store