NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Feesten tot in de vroege uurtjes & meer Nieuws van de Vooruitgang

4 november
De verruiming van de openingstijden is onderdeel van een proef, flinke groei elektrische auto's en iedere goal telt. Lees hier een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van Sublime van deze week.

Doorfeesten in Eindhoven

De komende twee jaar mag poppodium De Effenaar feesten organiseren tot acht uur in de ochtend schrijft Omroep Branbant. Dit als onderdeel van een proef om het nachtleven in Eindhoven bruisender te maken. Op vrijdag- en zaterdagnacht is de huidige sluitingstijd om vier uur ’s nachts en wordt op die dagen verruimd met vier uur. Tijdens de proef wordt gekeken hoe dat verloopt.

Energietoeslag voor studenten Arnhem

Behalve  voor mensen met een laag inkomen, komen nu ook studenten in Arnhem in aanmerking voor een energietoeslag vermeldt De Gelderlander. Arnhem wil hiermee uitwonende studenten ondersteunen die een inkomen hebben dat niet boven 120 procent van de bijstandsnorm uitkomt. 

Flinke groei elektrische auto's in Nederland

Er rijden 60.000 meer elektrische auto’s in ons land dan vorig jaar, hiermee zitten we op een totaal van 300.000 voertuigen blijkt uit cijfers gedeeld door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Almere is ruim 15 procent van de geregistreerde voertuigen elektrisch, gevolgd door Houten, Breda en Amersfoort. Nooit eerder was het aandeel nieuwe elektrische auto's zo hoog.

Hart-breinkliniek nieuw geopend

Het Amsterdam UMC heeft een nieuwe hart-breinkliniek geopend zodat mensen met hartaandoeningen ook onderzocht kunnen worden op hersenproblemen merkt het Parool op. Ons hart, onze bloedvaten en hersenen zijn sterk met elkaar verbonden en de zorg voor hart en hersenen samen te brengen is een goede stap voorwaarts.

Actie tegen racisme wegens Aziatische achtergrond

Asian Raisins, een stichting die racisme tegen mensen met een Aziatische achtergrond bestrijdt, heeft van tientallen scholen vernomen dat er interesse is in een lespakket tegen dit gedrag. Het gaat om een proefpakket, dat nog in ontwikkeling is vermeldt De Stentor.

Donatie voor arbeidsmigranten Qatar

Iedere goal telt! De Deense voetbalbond doneert in november voor iedere goal, gemaakt in de Deense amateur- of profvoetbal, geld aan arbeidsmigranten in Qatar, is te lezen bij de NOS. Een initiatief om bij te dragen  verbeterde arbeidsomstandigheden in het land waar over drie weken het WK begint. Per doelpunt wordt 10 Deense kroon (1,34 euro) gedoneerd.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store