MUZIEKNIEUWS

Het volledige programma van NN North Sea Jazz 2023 is bekend

19 mei
Het NN North Sea Jazz Festival is vandaag naar buiten gekomen met het volledige programma van de komende editie. Welke namen zijn toegevoegd aan de line-up, lees je hier.

Eerder kondigde NN North Sea Jazz de volgende artiesten al aan: Buddy Guy, Jill Scott, Little Simz, Lizzo, Pat Metheny Side-Eye, Seal, Snarky Puppy, Stormzy, The Teskey Brothers, Tom Jones, Van Morrison, Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis en Artist in Residence Esperanza Spalding.

Volledige programma NN North Sea Jazz

Vandaag heeft NN North Sea Jazz Festival dan ook het volledige programma van de komende editie bekendgemaakt. Ben l’Oncle Soul, Brad Mehldau, Róisín Murphy en nog 41 nieuwe namen zijn aan de line-up toegevoegd. In totaal vinden op tussen 7 en 9 juli meer dan 150 optredens plaats, verdeeld over 16 podia in en om Rotterdam Ahoy.

Sounds of Diversity – A Shared Musical Heritage

Dit jaar brengt het festival een bijzonder thema: ‘Sounds of Diversity – A Shared Musical Heritage’, omdat het dit jaar 150 jaar geleden is dat de slavernij in de toenmalige koloniën werd afgeschaft. Met dit overkoepelend thema besteed het festival aandacht aan de diversiteit in mensen en muziek die de geschiedenis van Nederland opleverde.

Kunstexposities en een Open Stage

Naast de muziek van je favoriete artiesten wordt er ook dit jaar weer ruimte gemaakt voor beeldende kunst in allerlei vormen en kun je bij de open stage je eigen muzikale talenten gehoor geven. Voor ieder wat wils dus, ben jij er ook bij dit jaar?

Blokkenschema

Wil je alvast een deep dive doen in de artiesten en wie je op welke dag kunt verwachten? Het blokkenschema vind je hier.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store