NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Komt er dan eindelijk een einde aan de hoge huurprijzen?

3 maart
Gemeenten kunnen straks boetes opleggen aan verhuurders die te veel huur vragen, 1,5 miljoen handtekeningen opgehaald voor een verbod op bont, een fossiele vondst in Winterswijk en nóg meer Nieuws van de Vooruitgang lees je in dit artikel.

Einde inzicht voor onredelijk hoge huurprijzen

Gemeenten kunnen straks boetes opleggen aan verhuurders die te veel huur vragen voor hun pand, wil het kabinet. Verhuurders die te veel vragen, kunnen dan een boete van ruim 20.000 euro krijgen. Woonminister De Jonge wil met de wet  een einde maken aan huurprijzen die onredelijk hoog zijn. Door de voorgestelde maatregelen zouden de maandelijkse huurprijzen van ongeveer 300.000 huurwoningen met gemiddeld 190 euro omlaag gaan.

Europees burgerinitiatief voor een verbod op bont

Er zijn namelijk 1,5 miljoen handtekeningen opgehaald voor een verbod op bont. Er zijn 1 miljoen handtekeningen nodig om de Europese Commissie naar een initiatief te laten kijken. Jaarlijks zijn er nog meer dan 32 miljoen dieren slachtoffer van de Europese bontindustrie, volgens Trouw. Daarom schaarde de actiegroep Bont voor Dieren zich met drie andere Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties achter een Europees burgerinitiatief voor een verbod op bont. De Europese Commissie moet er nu dus naar kijken.

100 personeelsleden komen op voor patiënten

Bij Omroep Brabant lezen we dat ze gingen zitten in de hal van het ziekenhuis en een protestmars liepen door het centrum. Werkgevers van ziekenhuizen willen maar 5% loonsverhoging geven terwijl de vakbonden 10% eisen. Wat bijzonder is, is dat het actievoeren gedaan werd door zorgmedewerkers die niet aan het werk waren, ze stonden er allemaal in hun vrije tijd, dit omdat ze de patiënten niet de dupe willen laten worden van de acties.

Fossiele super vondst in Winterswijk

Amateur paleontoloog (palée ontoloog) Herman uit Aalten heeft een super vondst gedaan. In de steengroeve van Winterswijk vond hij in 2020 een fossiel van een degenkrab, wat volgens de Cambridge University Press uniek was. Bij omroep Gelderland lezen we dat dit fossiel een grotere rol speelt om er achter te komen hoe Winterswijk er miljoenen jaren geleden uitzag, en dit bevestigt dat er veel zoet water was. Een degenkrab is een levend fossiel, zo noem je het wanneer een dier op dit moment nog steeds leeft. Het dier komt nu alleen nog voor in delen van Azie, of Noord en Midden Amerika. Of het aan de skills van Herman zelf ligt, dat weet hij niet. Je moet geluk hebben, en op het goede moment op de goede plek zijn, zegt hij.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store