MUZIEKNIEUWS

Luister deze HitStory's over je favoriete kerstnummers

21 december
Jaap Brienen deelt elke week in de Sublime Ochtendshow een verhaal achter de muziek. Deze week vertelde Jaap je niet één maar drie verhalen over de grootste kersthits aller tijden. Kom helemaal in de kerststemming met deze HitStory's.

HitStory - Nat King Cole - The Christmas Song

Een verhaal dat begint in de zomer van 1945. Het is warm, heel erg warm in die bewuste zomer. Dat vond Mel Tormé ook, toch was het tijdens deze warme dagen dat hij een liedje schreef over Kerstmis... Jaap vertelt je het hele verhaal achter 'The Christmas Song.'

HitStory - Bing Crosby - White Christmas

Dit verhaal begint bij Tekstschrijver en componist Irving Berlin. Irving had voor iedere grote Amerikaanse feestdag al eens een liedje geschreven: Valentijnsdag, Pasen, Onafhankelijkheidsdag, Thanksgiving.. Voor een nieuwe musicalfilm werd hij gevraagd een lied te schrijven over Kerstmis, daar had Irving wat problemen mee.. Wil jij weten hoe dit verhaal afloopt? Luister dan deze HitStory.

HitStory - James Brown - Santa Claus go straight to the ghetto

Iedere kerst stonden de auto's in een lange file om het huis van James Brown te zien. Waarom dat was en hoe dit de inspiratie vormde voor een hedendaagse nieuwe traditie, legt Jaap Brienen je uit in deze HitStory.

Wil je meer HitStory's Luisteren? Klik dan hier

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store