NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Poep gezocht & meer Nieuws van de Vooruitgang

14 oktober
Poep gezocht op verzoek van het Amsterdam UMC, ook is honden aaien goed voor je en worden visnetten hergebruikt. Lees hier een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van Sublime van deze week.

Poep van veganisten gezocht

Onderzoekers van het Amsterdam UMC zijn op zoek naar poep van veganisten, voor onderzoek naar leverziekte, schrijft AT5. In dit geval gaat het om de ziekte leververvetting. De ontlasting van een gezond persoon wordt gegeven aan iemand die ziek is, om bepaalde ziektes te bestrijden. Door de poeptransplantatie krijgt de patiënt ook de gezonde bacteriën binnen die kunnen helpen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk bacteriën te verzamelen die goede stoffen aanmaken en vegans hebben die! 

Excuses en schadevergoeding voor Joodse huiseigenaren

De gemeente Groningen biedt excuses aan en betaalt een schadevergoeding wegens de onterechte in beslagname van een huis van Joodse eigenaren tijdens de Tweede Wereldoorlog, vermeldt het reformatorisch dagblad. Het Centraal Joods Overleg prijst Groningen om deze beslissing, het is daarmee de eerste gemeente die naast een excuses ook met een schadevergoeding is gekomen.

Nederlandse drone landt veilig in Denemarken

De drone heeft 611 kilometer afgelegd en reisde door drie landen. Een record afstand voor een niet-militaire drone. De initiatiefnemers wilden onderzoeken en aantonen wat de mogelijkheden van drones zijn m.b.t. de toekomst van het transport, vertellen ze aan Omrop Fryslân. Er wordt gewerkt aan het bezorgen van o.a. pakketten en op lange termijn misschien mensen.

Honden aaien is goed voor je

Het aaien en knuffelen van dieren heeft een positieve werking op je brein, schrijft CNN. Je motivatie, concentratie en sociaal emotioneel functioneren verbetert als je met een hond knuffelt. Groot neurologisch onderzoek, dat nog steeds loot, levert aanvullend bewijs dat interacties tussen mens en dier het verstand en de emotionele activiteit in de hersenen kunnen stimuleren.

Aziatische olifanten geboren in Blijdorp

Voor wie wil kan op kraambezoek in Diergaarde Blijdorp, er is een Aziatisch olifantje geboren; een jongetje deelt de dierentuin. De olifantenfamilie is ook te volgen via de webcams. De bevalling verliep gelukkig voorspoedig. De Aziatische olifant is een bedreigde diersoort en de dierentuin doet mee aan een grootschalig onderzoek en draagt hiermee bij naar het voorbestaan van deze dieren.

Visnetten worden gerecycled

Jarenlang heerste de vraag wat te doen met oude visnetten. Vissers dumpten ze soms in zee, of ze werden aan land gebracht en op stortplaatsen gedumpt. Om de zee te redden worden oude trawlnetten, dankzij een Britse regeling, nu voor het eerst op eigen bodem in het Verenigd Koninkrijk gerecycleerd vermeldt de BBC.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store