MUZIEKNIEUWS

Sublime Awards: onder andere New Cool Collective, Nona, Benjamin Herman en het Metropole Orkest in de prijzen gevallen

18 februari 2022
Sublime Awards: onder andere New Cool Collective, Nona, Benjamin Herman en het Metropole Orkest in de prijzen gevallen

De winnaars van de Sublime Awards zijn zojuist bekendgemaakt in een uitzending op Sublime en Ziggo TV Kanaal 13. Met de prijzen zetten we nationale funk-, soul- en jazzartiesten in de schijnwerpers. Daarnaast is er ook een prijs voor beste internationale act. Tijdens de uitreiking in De Werkspoorkathedraal in Utrecht vielen Benjamin Herman, het Metropole Orkest, Nona, Liquid Spirits, New Cool Collective, Joya Mooi en Silk Sonic in de prijzen.

De winnaar van de Sublime Oeuvre Award werd vorige week al bekend. Candy Dulfer verraste Benjamin Herman met de juryprijs die hij volgens de jury verdiende omdat hij verschillende genres en stijlen met elkaar verbindt en deze om weet te smelten tot een eigen geluid. De overige prijzen waren publieksprijzen. Jullie kozen deze winnaars:

Best Song: Nona – Don’t Cry Me a River
Best Album: Liquid Spirits – Years
Talent: Joya Mooi
Dutch Jazz: Metropole Orkest
Best Artist: New Cool Collective
Best International Act: Silk Sonic

Zangeres Nona reageerde enthousiast op de winst in de categorie Best Song: ”Wow! Dit is mijn eerste award ever. Dankjewel.” Robert Soomer, artistiek manager van het Metropole Orkesthad niet verwacht dat ze de prijs voor Dutch Jazz zouden winnen: “Het Metropole Orkest is van ons allemaal, we spelen ook allemaal samen in Nederland met elkaar. Dus het is eigenlijk een award voor de hele jazzscene.” Benjamin Herman viel solo in de prijzen (Sublime Oeuvre Award), maar ook met New Cool Collective. Hij vertelt “We zijn vooral heel trots op het feit dat we nog bij elkaar zijn. Iedereen die hier is weet hoe moeilijk het is om een bandje bij elkaar te houden. En wij doen het nu 30 jaar en dat vinden we zelf eigenlijk best wel knap.”

Terugkijken
Je kunt de hele uitzending terugkijken op ons YouTubekanaal.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store