NIEUWS VAN DE VOORUITGANG

Weekoverzicht: Voedselbanken doen oproep aan boeren

9 december
Vrijwilligers gaan langs bij boeren voor verse groenten, vrouwelijke straatpatrouille in NewCastle en mutsen voor vrijwilligers in Oekraine. Lees hier een greep uit het beste Nieuws van de Vooruitgang van Sublime van deze week.

Meer verse groenten bij voedselbank

De voedselbanken in Flevoland slaan de handen ineen, schrijft Omroep Flevoland. Doordat meer mensen afhankelijk zijn van de voedselbanken, zijn er ook meer producten nodig. Er is vooral een gebrek aan verse groenten. Daarom gaan vrijwilligers langs bij de boeren om verse groenten op te halen of te oogsten die niet voldoen aan de gebruikelijke normen. De voedselbanken vragen boeren in de regio zich te melden als ze af willen van hun zogenoemde 'buitenbeentjes'.

Actie om jongeren attent te maken op helmplicht

Per 1 januari 2023 gaat de hemplicht in voor snorfietsers. Uit onderzoek blijkt dat de kans op dodelijk hoofdletsel in het verkeer met 71 procent afneemt als snorfietsers een helm dragen, meldt het AD. Jongerenorganisatie TeamAlert wil snorfietsers hierop attenderen en komt in actie. Voorlichters gaan deze maand de straat op, verkleed als arts om jongeren attent te maken op de nieuwe regel en de extra veiligheid die het hen geeft. De aftrap vond plaats in het Erasmus MC.

Vrouwelijke straatpatrouille houdt vrouwen 's nachts veilig

Newcastle staat bekend als feeststad en werd vorig jaar opgeschrikt door een aantal moorden. In Postive News is te lezen dat een klein leger vrijwilligers in roze jassen gaan patrouilleren om mensen ‘s nachts veilig thuis te laten komen. Met 50 vrijwilligers op het rooster en een busje met een waakzaam oog-logo in shockerend roze, patrouilleert WSWN 's nachts door de straten van Newcastle om kwetsbare vrouwen - of dat nu clubbers, kroeggangers of daklozen zijn - te beschermen. Het idee slaat aan! 

Mutsen voor Oekraïense vluchtelingen

Hessel van Leeuwen mede-oprichter van Volunteer Housing Initiative, heeft zijn baan opgezegd om zich in te kunnen zetten voor vluchtelingen en vrijwilligers in Oekraïense crisisgebieden. Voor het einde van het jaar gaat hij hulpgoederen brengen naar Kiev, vertelt hij aan Omrop Fryslân. Mutsen, slaapzakken, kaarsen en generatoren moeten de mensen daar warmte geven. De spullen zamelt hij in door online een wensenlijst te publiceren. 

Het effect van een vierdaagse werkweek

Eén van de grootste proeven met de vierdaagse werkweek tot nu toe heeft positieve resultaten opgeleverd voor werkgevers en werknemers vermeldt Positive News. De studie toont aan dat minder werken het welzijn en de productiviteit verhoogt. Een groep bedrijven die een vierdaagse werkweek hebben uitgeprobeerd, melden een hogere omzet en minder werknemers die vrij nemen of ontslag nemen. De positieve effecten op de bedrijfsinkomsten zijn verrassend. 

Het Nieuws van de Vooruitgang wordt in december mede mogelijk gemaakt door Greenjobs.nl - Werk voor de Toekomst!
Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store