Advies aan Britse regering: ‘ieder schoolkind zou een nacht in de natuur moeten slapen’

Ieder kind in Engeland moet de kans krijgen om een nacht door te brengen onder de sterren in een beschermd natuurgebied. Dat is één van de aanbevelingen in een adviesrapport voor de Britse regering.

Het rapport gaat over het beheer van de Nationale Parken in Engeland, dat al 70 jaar volgens hetzelfde systeem verloopt. Aan journalist en voormalig speechschrijver Julian Glover werd daarom gevraagd om de huidige aanpak eens goed onder de loep te nemen, zo schrijft de BBC.

Het resultaat is een rapport dat nu bij de regering op tafel ligt. En opvallend is dat Glover niet alleen heeft gekeken naar manieren om de biodiversiteit in bestaande natuurgebieden te vergroten, of de parken zo effectief mogelijk te beheren. Hij wil ook dat Britten van jongs af aan nauw in contact komen met de natuur, zodat ze die uiteindelijk beter begrijpen en waarderen. De uitgelezen manier is volgens de journalist om schoolkinderen een nachtje onder de sterren te slapen in één van de nationale parken. ‘Als we actie ondernemen, kunnen we ons land gezonder, gelukkiger en groener maken’, aldus Glover.

LEES OOK: Neem je portie natuur net zo serieus als die 2 ons groente en 2 stuks fruit

Ook stelt het rapport voor dat er een nieuw nationaal park komt ten Noordwesten van Londen, in de Chiltern Hills.

Staatssecretaris Theresa Villiers van milieu noemt het advies ‘uitstekend’, en zegt de aanbevelingen zorgvuldig te gaan overwegen.

 

Bericht achterlaten