Banksy slaat weer toe… in het ziekenhuis

In het Southampton-ziekenhuis in Engeland is een schilderij opgedoken van Banksy. De wereldberoemde kunstenaar wil het zorgpersoneel daarmee een hart onder de riem steken, en geld ophalen voor de NHS.

Het gaat om een afbeelding van een jongetje dat op z’n knieën zit te spelen met zijn poppen. In een mandje naast hem liggen twee ongebruikte superhelden, een Batman en een Spiderman.

De pop die hij door de lucht beweegt is een verpleegkundige met een mondkapje én een cape. Het schilderij hangt de komende maanden vlakbij de spoedeisende hulp aan de muur. Daarna wordt het geveild om geld op te halen voor de Britse zorg, de NHS.

Het ziekenhuis laat in een reactie weten ‘enorm vereerd’ te zijn. Banksy zou bij zijn gift een briefje hebben achtergelaten met daarop: “Bedankt voor alles wat jullie doen. Ik hoop dat dit de boel een beetje opvrolijkt, ook al is het maar in zwart en wit.”

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.

Bericht achterlaten