Bill & Melinda Gates Foundation komt met doe-het-zelf-test Coronavirus voor inwoners Seattle

De Bill & Melinda Gates Foundation gaat test-kits voor het Coronavirus beschikbaar stellen aan inwoners van de Amerikaanse stad Seattle.

Met zo’n testkit kunnen mensen met behulp van een wattenstaafje een monster van het neusslijm nemen. Dat kunnen ze opsturen naar een lab. Vervolgens horen ze binnen twee dagen of ze besmet zijn of niet. Een dergelijke test kan de werkdruk van artsen verlichten en helpt om er eerder achter te komen of mensen besmet zijn of niet. Bovendien hoeven mensen die ziek zijn niet naar de dokter, waardoor de kans op eventuele nieuwe besmettingen wordt verkleind. 

De Bill & Melinda Gates Foundation verwacht in eerste instantie zo’n 400 testen per dag te kunnen verwerken, zo meldt TechCrunch. De testen moeten ergens in de komende weken beschikbaar zijn voor inwoners van Seattle en in de toekomst mogelijk voor inwoners van de hele staat Washington. 

In Washington zijn ten minste 136 personen besmet met het Coronavirus. De meesten komen uit de omgeving van Seattle. Tot dusver zijn 19 mensen in Washington overleden aan de gevolgen van het virus. 

Foto: Kjetil Ree, 2009
Licensie: Creative Commons

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.

Bericht achterlaten