Dankzij dit initiatief gaan zorgmedewerkers na hun dienst met een bos rozen naar huis

Het initiatief Bloemetje voor de Zorg heeft al meer dan 7000 euro aan donaties opgehaald om zorgpersoneel te bedanken en tegelijkertijd bloemenkwekers de coronacrisis door te helpen.

Als dochter van een voormalig rozenkweker kon Ilse Nouwen Zwinkels het maar moeilijk verteren dat veel telers door de coronacrisis hun bloemen moeten vernietigen. Tegelijkertijd wilde ze zorgmedewerkers bedanken voor het belangrijke werk dat ze doen.

Dat leidde tot de website bloemetjevoordezorg.nl, waar je geld kunt doneren om ervoor te zorgen dat overgebleven bloemen bij zorgpersoneel terechtkomen. Dat wordt nu volop gedaan. Gisteren werden de eerste 500 bossen uitgedeeld aan medewerkers van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Zij kregen na hun dienst een bos rode rozen mee naar huis. Vandaag is het zorgpersoneel in Bergen op Zoom aan de beurt.

Bloemetje voor de zorg werkt op dit moment samen met rozenkweker Fransen Roses uit het Zuid-Hollandse Sint Aechtenland, maar hoopt snel met meer bloementelers in zee te gaan. 

LEES OOK:3 tips om ondernemers in jouw buurt te steunen‘ 

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.

Bericht achterlaten