Veelbelovende ‘Great Outdoors Act’ door Amerikaanse senaat: miljarden voor natuurparken

De Amerikaanse senaat heeft woensdag een wetsvoorstel aangenomen dat wordt gezien als de belangrijkste natuurbeschermingswet van de afgelopen vijftig jaar.

In het voorstel staat dat er 6,5 miljard dollar wordt vrijgemaakt voor achterstallig onderhoud van nationale parken in de Verenigde Staten, en nog eens 900 miljoen dollar per jaar voor natuurbeheer door het Land & Water Conservation Fund. Naast vooruitgang voor de natuur moet het project ook duizenden banen opleveren.

De Great American Outdoors Act werd met een overgrote meerderheid van de stemmen aangenomen door de senaat. Het wetsvoorstel gaat nu naar het Huis van Afgevaardigden. President Trump heeft kort geleden laten weten het wetsvoorstel te ondersteunen. Volgens Amerikaanse media doet hij dat met name om de steun van twee belangrijke republikeinen te behouden.


Natuurorganisaties zijn blij met deze ontwikkeling, schrijft HuffPost. Jennifer Morris, de ceo van The Nature Conservancy, noemt het ‘een historische overwinning voor de bescherming van de natuurlijke landschappen van Amerika’.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.

 

Bericht achterlaten