Innovatieve food-startup verkoopt 30 miljoenste vegan ‘ei’

Het Amerikaanse bedrijf Eat JUST bewijst dat je voor een geslaagd broodje ei geen kip nodig hebt. De startup heeft inmiddels het plantaardige equivalent van 30 miljoen eieren verkocht.

Het bedrijf uit San Francisco maakt sinds 2013 een vloeistof op basis van de eiwitrijke mungboon. Als je het mengsel in een hete koekenpan giet, begint het opvallend veel op een roerei of een omelet te lijken. 

Volgens de makers is het boontje één van de meest duurzame eiwitbronnen ter wereld, en is er voor het maken van de plantaardige ‘eieren’ 98 procent minder water, 93 procent minder CO2-uitstoot en 86 procent minder landoppervlak nodig dan voor de productie van kippeneieren. 

Lees ook:7 vegan producten die straks in jouw supermarkt liggen‘ 

Ook is het product, in tegenstelling tot echte eieren, vrij van cholesterol. 

Tot nu toe wordt de ei-vervanger alleen verkocht in de Verenigde Staten, Canada en China, maar het bedrijf heeft plannen om dit jaar nog uit te breiden naar Europa. 

Foto: Eat JUST

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.

Bericht achterlaten