Luisterlijn ‘overspoeld door mensen die willen helpen’

De Luisterlijn, de telefoonlijn die je kunt bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek, draait tijdens de ‘intelligente lockdown’ overuren. Daar staat tegenover dat de organisatie talloze nieuwe vrijwilligers kan verwelkomen. 

Veel Nederlanders nemen tijdens de coronacrisis contact op met de Luisterlijn voor emotionele steun of een praatje. Het aantal gesprekken is in de afgelopen weken zelfs verdubbeld naar 1200 per dag, zo meldt de organisatie

Maar daar staat tegenover dat de Luisterlijn de afgelopen maand 800 nieuwe aanmeldingen kreeg van potentiële vrijwilligers.

Om zoveel mogelijk luisterende oren ook daadwerkelijk in te kunnen zetten, heeft de organisatie nu een verkort online traject opgezet om mensen op te leiden tot vrijwilliger. Ook is er een speciale ‘Coronapraatlijn’ gelanceerd. Die is bedoeld voor mensen die niet per se angstig of in paniek zijn, maar wel om een praatje verlegen zitten.

De Luisterlijn is dag en nacht te bereiken op 0900-0767, of via de chat of e-mail

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.

Bericht achterlaten