In de stad is straks geen ruimte voor de auto

Steeds meer mensen willen wonen en werken in de stad én tegelijkertijd de auto voor de deur parkeren. Lastig, want de ruimte in steden wordt met de dag beperkter en duurder.

In de stad van de toekomst is dus geen ruimte voor al die geparkeerde auto’s. Daarnaast zorgen ze ook nog voor de nodige luchtvervuiling. Redenen genoeg voor Amsterdam om in 2030 de stad op slot te gooien voor benzine- en dieselauto’s. En onze hoofdstad is niet de eerste: Madrid, Hamburg en Kopenhagen zijn al veel langer bezig om de auto uit de stad te weren.

Zo’n autovrije stad heeft volgens Natuur & Milieu veel voordelen. Zo is er volop ruimte voor voetgangers, fietsers en spelende kinderen en is er geen sprake meer van opstoppingen, luchtvervuiling en parkeerproblemen. In die stad gaan mensen lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer naar hun werk en genieten ze in hun pauze buiten van de groene zones.

Genoeg voordelen zou je zeggen. Maar ben jij bereid de auto de deur uit te doen om in een stad te kunnen wonen? Laat het ons weten in de discussiegroep van het Nieuws van de Vooruitgang. Die vind je op de Facebookpagina van Sublime.

Bericht achterlaten