Win te gekke Pioneer Prijzen bij Funky Friday - Klik Hier
winactie pioneer dashcam
Nieuwe muziek Leon Bridges & Khruangbin
20

Nieuwe muziek Leon Bridges & Khruangbin

Het is weer vrijdag: tijd voor nieuwe muziek! De psychedelische,Thaise soulband Khruangbin brengt samen met soulzanger Leon Bridges een ode uit aan de Texaanse zon.

Van Thaise funk tot Perzische rock uit de seventies

Khruangbin bestaat uit het Texaanse trio Laura Lee (bas), Mark Speer (gitaar) en Donald Johnson (drums). Een grote drijfveer voor de muziek is Thaise funk uit de jaren ’60. Daarnaast heeft de band invloeden van Perzische rock uit de jaren ’70, disco, surfrock en soul.

Afwashulp groeit uit tot Grammy-winnaar

De jonge muzikant Leon Bridges (1989) bracht pas twee albums uit, maar is al een gevestigde naam in het r&b- en soulgenre te noemen. Met een repertoire dat rechtstreeks uit de jaren ’60 lijkt te komen, wordt de Texaan regelmatig vergeleken met artiesten uit de gloriedagen van Motown en Stax als Otis Redding, Percy Sledge en Sam Cooke. Hij won meerdere Grammy’s. Bridges’ debuut ‘Coming Home’ verscheen in 2015 en werd opgenomen toen de artiest nog een bijbaan had als afwashulp in een lokaal restaurant. Nog geen jaar later speelde hij muziek van dat album voor President Obama in het Witte Huis en had hij er meer dan een half miljoen van verkocht.

Typische roadtrip door de Texaanse woestijn

Zoals de titel van de EP al doet denken, gaat ‘Texas Sun’ gaat het over de typerende sfeer die de staat met zich mee brengt. Aangezien ze beiden uit Texas komen, is het ook niet gek dat ze ‘hun’ Amerikaanse staat in het zonnetje zetten op deze plaat. Ze grijpen de schoonheid van de staat en vertalen die in hun sound.
De titeltrack doet denken aan een roadtrip door de texaanse woestijn, met de zonsondergang in de verte van een oneindige weg.
De EP kun je met aandacht beluisteren, maar je kunt er ook heerlijk op dagdromen. Beiden manieren zijn prima, want het eindresultaat is hetzelfde: met ‘Texas Sun’ kun je ontsnappen.

Luister hier naar hun titel track ‘Texas Sun’:


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
03:36 Gabriel Rios
broad daylight gabriel rios
03:33 Sharon Jones & The Dap-Kings
come and be a winner sharon jones & the dap-kings
03:29 Ramsey Lewis
the in crowd ramsey lewis
03:25 Simply Red
jericho simply red
03:21 Stevie Wonder ft. Gary Clark Jr.
where is our love song stevie wonder ft. gary clark jr.
03:18 Donny Hathaway
love love love donny hathaway
03:14 Dzihan_&_Kamien
drophere dzihan_&_kamien
03:10 Grace Jones
my jamaican guy grace jones
03:05 Jose James
promise in love jose james
03:01 Spooks
things i've seen spooks