Schrijf je in voor de Sublime Nieuwsbrief en… - Klik Hier
inschrijven nieuwsbrief sublime
Nieuwe muziek Leon Bridges & Khruangbin
20

Nieuwe muziek Leon Bridges & Khruangbin

Het is weer vrijdag: tijd voor nieuwe muziek! De psychedelische,Thaise soulband Khruangbin brengt samen met soulzanger Leon Bridges een ode uit aan de Texaanse zon.

Van Thaise funk tot Perzische rock uit de seventies

Khruangbin bestaat uit het Texaanse trio Laura Lee (bas), Mark Speer (gitaar) en Donald Johnson (drums). Een grote drijfveer voor de muziek is Thaise funk uit de jaren ’60. Daarnaast heeft de band invloeden van Perzische rock uit de jaren ’70, disco, surfrock en soul.

Afwashulp groeit uit tot Grammy-winnaar

De jonge muzikant Leon Bridges (1989) bracht pas twee albums uit, maar is al een gevestigde naam in het r&b- en soulgenre te noemen. Met een repertoire dat rechtstreeks uit de jaren ’60 lijkt te komen, wordt de Texaan regelmatig vergeleken met artiesten uit de gloriedagen van Motown en Stax als Otis Redding, Percy Sledge en Sam Cooke. Hij won meerdere Grammy’s. Bridges’ debuut ‘Coming Home’ verscheen in 2015 en werd opgenomen toen de artiest nog een bijbaan had als afwashulp in een lokaal restaurant. Nog geen jaar later speelde hij muziek van dat album voor President Obama in het Witte Huis en had hij er meer dan een half miljoen van verkocht.

Typische roadtrip door de Texaanse woestijn

Zoals de titel van de EP al doet denken, gaat ‘Texas Sun’ gaat het over de typerende sfeer die de staat met zich mee brengt. Aangezien ze beiden uit Texas komen, is het ook niet gek dat ze ‘hun’ Amerikaanse staat in het zonnetje zetten op deze plaat. Ze grijpen de schoonheid van de staat en vertalen die in hun sound.
De titeltrack doet denken aan een roadtrip door de texaanse woestijn, met de zonsondergang in de verte van een oneindige weg.
De EP kun je met aandacht beluisteren, maar je kunt er ook heerlijk op dagdromen. Beiden manieren zijn prima, want het eindresultaat is hetzelfde: met ‘Texas Sun’ kun je ontsnappen.

Luister hier naar hun titel track ‘Texas Sun’:


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
08:41 Robbie Williams
mack the knife robbie williams
08:38 Jeangu Macrooy
birth of a new age jeangu macrooy
08:31 Moloko
sing it back moloko
08:22 Bee Gees
stayin' alive bee gees
08:17 Angie Stone
wish i didn't miss you angie stone
08:11 Jon Batiste
i need you jon batiste
08:08 Frank Sinatra
i've got you under my skin frank sinatra
08:03 Beyoncé
deja vu beyoncé
07:54 Jose James
promise in love jose james
07:46 Supremes
i hear a symphony supremes