Schrijf je in voor de Sublime Nieuwsbrief en… - Klik Hier
inschrijven nieuwsbrief sublime
Ontdek reggaesounds Koffee
20

Ontdek reggaesounds Koffee

Behoefte aan een relaxte tune voor deze grauwe dag? Luister hier naar de nieuwste NPR Tiny Desk van Jamaicaanse reggaesensatie en Grammy-winnares Koffee.

 

Indrukwekkende Grammy-winst

Jamaicaanse nieuwkomer Koffee trad op bij NPR Tiny Desk, de legendarische YouTube-serie van de Amerikaanse muziekzender, waar al veel muzikale grootheden speelden. Ze speelde drie singles van haar nieuwe EP, ‘Rapture’: ‘Ragamuffin’, ‘Rapture’ en ‘Toast’. Ook zong ze haar single ‘W’. Afgelopen week viel ze voor diezelfde EP al gelijk in de prijzen: ze won een Grammy voor het beste reggae-album van afgelopen jaar. Ze is de eerste vrouw die deze categorie wint en gelijk ook de jongste.

LEES OOK: 5 Tiny Desk-concerten voor je op een rijtje

Koffie op een snikhete dag

Koffee is de bijnaam van de 19-jarige Mikayla “Koffee” Simpson. Ze zingt, rapt, speelt gitaar én wordt één van de beloftes van het nieuwe jaar genoemd. Ze groeide op in Jamaica, waar ze werd opgevoed door haar alleenstaande moeder. Haar bijnaam dankt ze aan het feit dat ze koffie bestelde op een extreem warme dag, terwijl andere mensen frisdrank bestelden tegen de hitte. Momenteel maakt ze vooral reggae, maar ze sluit niet uit dat ze op een later moment nog andere genres gaat proberen. Of dat nou dancehall of bashment is, een ander subgenre van dancehall: ze zal zichzelf niet snel beperkingen opleggen. Dat belooft veel goeds.

Op toernee met Harry Styles

Of Koffee binnenkort naar Nederland komt, is niet bekend. Ze toert nu met voormalig One Direction-ster Harry Styles door Noord- en Zuid-Amerika. Wij hopen in ieder geval dat ze snel in Nederland speelt! Stay tuned…


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
07:43 Celeste
stop this flame celeste
07:38 C-Mon & Kypski  ft. Wouter Hamel
make my day c-mon & kypski ft. wouter hamel
07:34 The Trammps
shout the trammps
07:30 Jade
don't walk away jade
07:23 Simply Red
shine on simply red
07:19 Repercussions
promise me nothing repercussions
07:16 Brothers Johnson
strawberry letter 23 brothers johnson
07:10 Steffen Morrison
hold on lovers steffen morrison
07:06 TLC
waterfalls tlc
07:01 Joe Jackson
you can't get what you want (till you know what you wan joe jackson