Win te gekke Pioneer Prijzen bij Funky Friday - Klik Hier
winactie pioneer dashcam
Ontdek reggaesounds Koffee
20

Ontdek reggaesounds Koffee

Behoefte aan een relaxte tune voor deze grauwe dag? Luister hier naar de nieuwste NPR Tiny Desk van Jamaicaanse reggaesensatie en Grammy-winnares Koffee.

 

Indrukwekkende Grammy-winst

Jamaicaanse nieuwkomer Koffee trad op bij NPR Tiny Desk, de legendarische YouTube-serie van de Amerikaanse muziekzender, waar al veel muzikale grootheden speelden. Ze speelde drie singles van haar nieuwe EP, ‘Rapture’: ‘Ragamuffin’, ‘Rapture’ en ‘Toast’. Ook zong ze haar single ‘W’. Afgelopen week viel ze voor diezelfde EP al gelijk in de prijzen: ze won een Grammy voor het beste reggae-album van afgelopen jaar. Ze is de eerste vrouw die deze categorie wint en gelijk ook de jongste.

LEES OOK: 5 Tiny Desk-concerten voor je op een rijtje

Koffie op een snikhete dag

Koffee is de bijnaam van de 19-jarige Mikayla “Koffee” Simpson. Ze zingt, rapt, speelt gitaar én wordt één van de beloftes van het nieuwe jaar genoemd. Ze groeide op in Jamaica, waar ze werd opgevoed door haar alleenstaande moeder. Haar bijnaam dankt ze aan het feit dat ze koffie bestelde op een extreem warme dag, terwijl andere mensen frisdrank bestelden tegen de hitte. Momenteel maakt ze vooral reggae, maar ze sluit niet uit dat ze op een later moment nog andere genres gaat proberen. Of dat nou dancehall of bashment is, een ander subgenre van dancehall: ze zal zichzelf niet snel beperkingen opleggen. Dat belooft veel goeds.

Op toernee met Harry Styles

Of Koffee binnenkort naar Nederland komt, is niet bekend. Ze toert nu met voormalig One Direction-ster Harry Styles door Noord- en Zuid-Amerika. Wij hopen in ieder geval dat ze snel in Nederland speelt! Stay tuned…


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
02:45 Michael Kiwanuka
tell me a tale michael kiwanuka
02:41 Amy Winehouse
rehab amy winehouse
02:36 Count Basic
strange life with dub (k & d remix) count basic
02:33 Bill Withers
lovely day (edit) bill withers
02:29 Rahsaan Patterson
so hot rahsaan patterson
02:24 H.E.R.
hold on h.e.r.
02:20 Sergio Mendes & John Legend
please baby don't sergio mendes & john legend
02:15 Janet Jackson
all for you janet jackson
02:11 Eric Clapton
change the world eric clapton
02:07 Brothers Johnson
stomp! brothers johnson