Op je best de herfst door
19

Op je best de herfst door

We zijn allemaal buitenmensen, beweren sommige reclamespotjes. Volgens het IVN, het instituut voor natuureducatie, is dat ook echt zo.

De meeste Nederlanders weten wel dat het gezond is om regelmatig tijd door te brengen in de natuur. Alleen doen we het te weinig. Daar heeft IVN nu iets op bedacht: de #2 uur natuur Challenge.

Het is voor de gemiddelde ‘couch potato’ vaak aantrekkelijker om op de bank te blijven hangen dan om een bos op te zoeken. En dat terwijl een rondje natuur gratis is, en het geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Dat heeft onderzoek inmiddels aangetoond. Op sommige plekken in de wereld schrijven artsen zelfs de natuur voor als recept om je beter te voelen. IVN komt nu met een campagne om je dat extra duwtje in de rug te geven en het groen op te zoeken.

LEES OOK: ‘Waarom je portie natuur net zo belangrijk is als die 2 ons groente en 2 stuks fruit

Als je je via de site www.ivn.nl gratis aanmeldt voor de #2uurnatuur Challenge, ontvang je twee keer per week om klokslag 14:00 uur een e-mail met een verrassende uitdaging. Die kun je in je eigen omgeving doen. Aan het begin van de week is dat een korte opdracht, zodat je het naast je werk of studie kunt uitvoeren. Op vrijdag ontvang je een speciale weekend-uitdaging. Ook kun je aangeven of je tips wilt voor kinderen – denk: een wedstrijdje wie het verst kan springen in de plassen. Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog een Challenge checklist, om je voortgang bij te houden. Dan weet je na een maand precies wat je groene uitstapjes voor effect hebben gehad.

Je kunt je de hele maand oktober aanmelden. Later meedoen kan ook. IVN deelt begin november alle Challenges zodat je gemiste uitdagingen zelf kan inhalen in november. Maar wacht niet te lang en doe lekker groen!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
03:32 George Michael
father figure george michael
03:27 Dilouya
the way it goes (remix) dilouya
03:23 Jackson Sisters
i believe in miracles (single) jackson sisters
03:17 Al Green
l.o.v.e (love) al green
03:12 S-Tone Inc.
dreamer s-tone inc.
03:08 Rose Royce
love don't live here anymore rose royce
03:03 Steely Dan
hey nineteen steely dan
02:59 John Legend & The Roots
everybody knows john legend & the roots
02:55 Fine Young Cannibals
good thing fine young cannibals
02:52 Norah Jones
don't know why norah jones