Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
Op je best de herfst door
19

Op je best de herfst door

We zijn allemaal buitenmensen, beweren sommige reclamespotjes. Volgens het IVN, het instituut voor natuureducatie, is dat ook echt zo.

De meeste Nederlanders weten wel dat het gezond is om regelmatig tijd door te brengen in de natuur. Alleen doen we het te weinig. Daar heeft IVN nu iets op bedacht: de #2 uur natuur Challenge.

Het is voor de gemiddelde ‘couch potato’ vaak aantrekkelijker om op de bank te blijven hangen dan om een bos op te zoeken. En dat terwijl een rondje natuur gratis is, en het geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Dat heeft onderzoek inmiddels aangetoond. Op sommige plekken in de wereld schrijven artsen zelfs de natuur voor als recept om je beter te voelen. IVN komt nu met een campagne om je dat extra duwtje in de rug te geven en het groen op te zoeken.

LEES OOK: ‘Waarom je portie natuur net zo belangrijk is als die 2 ons groente en 2 stuks fruit

Als je je via de site www.ivn.nl gratis aanmeldt voor de #2uurnatuur Challenge, ontvang je twee keer per week om klokslag 14:00 uur een e-mail met een verrassende uitdaging. Die kun je in je eigen omgeving doen. Aan het begin van de week is dat een korte opdracht, zodat je het naast je werk of studie kunt uitvoeren. Op vrijdag ontvang je een speciale weekend-uitdaging. Ook kun je aangeven of je tips wilt voor kinderen – denk: een wedstrijdje wie het verst kan springen in de plassen. Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog een Challenge checklist, om je voortgang bij te houden. Dan weet je na een maand precies wat je groene uitstapjes voor effect hebben gehad.

Je kunt je de hele maand oktober aanmelden. Later meedoen kan ook. IVN deelt begin november alle Challenges zodat je gemiste uitdagingen zelf kan inhalen in november. Maar wacht niet te lang en doe lekker groen!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
14:13 Pharrell
frontin' pharrell
14:08 Shapeshifters
lola's theme (lola's lounge mix) shapeshifters
14:02 Prince
1999 (album) prince
13:51 Estelle & Kanye West
american boy estelle & kanye west
13:46 Justin Timberlake
senorita justin timberlake
13:43 Ntjam Rosie
courage (tu verras) ntjam rosie
13:39 Chic
le freak chic
13:35 Pete Philly
favorite song pete philly
13:32 Aretha Franklin
walk on by (studio rio version) aretha franklin
13:24 Lianne La Havas
green & gold (album version) lianne la havas