Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Op je best de herfst door
19

Op je best de herfst door

We zijn allemaal buitenmensen, beweren sommige reclamespotjes. Volgens het IVN, het instituut voor natuureducatie, is dat ook echt zo.

De meeste Nederlanders weten wel dat het gezond is om regelmatig tijd door te brengen in de natuur. Alleen doen we het te weinig. Daar heeft IVN nu iets op bedacht: de #2 uur natuur Challenge.

Het is voor de gemiddelde ‘couch potato’ vaak aantrekkelijker om op de bank te blijven hangen dan om een bos op te zoeken. En dat terwijl een rondje natuur gratis is, en het geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Dat heeft onderzoek inmiddels aangetoond. Op sommige plekken in de wereld schrijven artsen zelfs de natuur voor als recept om je beter te voelen. IVN komt nu met een campagne om je dat extra duwtje in de rug te geven en het groen op te zoeken.

LEES OOK: ‘Waarom je portie natuur net zo belangrijk is als die 2 ons groente en 2 stuks fruit

Als je je via de site www.ivn.nl gratis aanmeldt voor de #2uurnatuur Challenge, ontvang je twee keer per week om klokslag 14:00 uur een e-mail met een verrassende uitdaging. Die kun je in je eigen omgeving doen. Aan het begin van de week is dat een korte opdracht, zodat je het naast je werk of studie kunt uitvoeren. Op vrijdag ontvang je een speciale weekend-uitdaging. Ook kun je aangeven of je tips wilt voor kinderen – denk: een wedstrijdje wie het verst kan springen in de plassen. Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog een Challenge checklist, om je voortgang bij te houden. Dan weet je na een maand precies wat je groene uitstapjes voor effect hebben gehad.

Je kunt je de hele maand oktober aanmelden. Later meedoen kan ook. IVN deelt begin november alle Challenges zodat je gemiste uitdagingen zelf kan inhalen in november. Maar wacht niet te lang en doe lekker groen!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
04:19 Frank Sinatra
that's life frank sinatra
04:15 Jeangu Macrooy
second hand lover jeangu macrooy
04:09 Earth Wind & Fire
that's the way of the world earth wind & fire
04:06 Jamie Lidell
another day jamie lidell
04:03 Norah Jones & The Peter Malick Group
new york city (radio edit) norah jones & the peter malick group
03:59 Marvin Gaye
what's going on marvin gaye
03:55 Heatwave
gangster of the groove heatwave
03:51 Aloe Blacc & Pharrell Williams
love is the answer aloe blacc & pharrell williams
03:47 Eva Valery
dandelion eva valery
03:43 Lisa Stansfield
all around the world lisa stansfield