Huur een anti-uitstel-oppas
19

Huur een anti-uitstel-oppas

Jawel, het is zover. We zijn zo afgeleid dat we iemand moeten betalen om door te kunnen werken. In New York kun je tegenwoordig terecht in een “werkgrot” met anti-uitstel-oppas. En dat blijkt best lekker te werken.

Stel je voor: je hebt een belangrijke deadline en er moet nog een hoop gebeuren. Focus, dus. Maar wat is je toetsenbord eigenlijk vies. Tijd om eens grondig je laptop poetsen. En kreeg je nou net een kattenplaatje binnen op je telefoon?

Soms zou je jezelf willen opsluiten in een grot om dingen gedaan te krijgen. Nou, dat kan dus, zien we in deze video van de BBC. De startup Caveday in New York stelt werkruimtes beschikbaar, die ook wel ‘grotten’ worden genoemd. Voordat je naar binnengaat lever je je telefoon in bij de anti-uitstel-oppas. Vervolgens begin je aan je eerste cave-sessie, vertelt een deelnemer. Je tijd wordt bijgehouden door een procrastination nanny.

Zit de eerste ronde geconcentreerd werken erop, dan ga je met z’n allen even stretchen. Werken met oppas kost 25 dollar per cave-sessie. Leg dat maar eens uit aan je oma: ‘Dat klopt. Ik betaal iemand geld zodat ik kan werken.’

Het is misschien niet voor iedereen de ideale manier van werken, maar veel van de grot-werkers zijn enthousiast. Een van de deelnemers vertelt bijvoorbeeld dat ‘ie aan het begin onbewust naar z’n telefoon bleef grijpen. Maar dat het hem uiteindelijk lukte om zich echt te concentreren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
04:53 Sade
when am i going to make a living sade
04:50 The Teskey Brothers
so caught up the teskey brothers
04:46 Chet Baker
that old feeling chet baker
04:43 Alicia Keys
empire state of mind, pt. 2 alicia keys
04:39 Billie Holiday
you've changed (studio rio version) billie holiday
04:33 Simply Red
jericho simply red
04:29 Robin Mckelle
fairytale ending robin mckelle
04:25 Joe Jackson
steppin' out joe jackson
04:22 Gotts Street Park ft. Rosie Lowe
everything gotts street park ft. rosie lowe
04:20 Melody Gardot
all that i need is love melody gardot