Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
Huur een anti-uitstel-oppas
19

Huur een anti-uitstel-oppas

Jawel, het is zover. We zijn zo afgeleid dat we iemand moeten betalen om door te kunnen werken. In New York kun je tegenwoordig terecht in een “werkgrot” met anti-uitstel-oppas. En dat blijkt best lekker te werken.

Stel je voor: je hebt een belangrijke deadline en er moet nog een hoop gebeuren. Focus, dus. Maar wat is je toetsenbord eigenlijk vies. Tijd om eens grondig je laptop poetsen. En kreeg je nou net een kattenplaatje binnen op je telefoon?

Soms zou je jezelf willen opsluiten in een grot om dingen gedaan te krijgen. Nou, dat kan dus, zien we in deze video van de BBC. De startup Caveday in New York stelt werkruimtes beschikbaar, die ook wel ‘grotten’ worden genoemd. Voordat je naar binnengaat lever je je telefoon in bij de anti-uitstel-oppas. Vervolgens begin je aan je eerste cave-sessie, vertelt een deelnemer. Je tijd wordt bijgehouden door een procrastination nanny.

Zit de eerste ronde geconcentreerd werken erop, dan ga je met z’n allen even stretchen. Werken met oppas kost 25 dollar per cave-sessie. Leg dat maar eens uit aan je oma: ‘Dat klopt. Ik betaal iemand geld zodat ik kan werken.’

Het is misschien niet voor iedereen de ideale manier van werken, maar veel van de grot-werkers zijn enthousiast. Een van de deelnemers vertelt bijvoorbeeld dat ‘ie aan het begin onbewust naar z’n telefoon bleef grijpen. Maar dat het hem uiteindelijk lukte om zich echt te concentreren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
06:06 Billie Holiday
you've changed (studio rio version) billie holiday
06:02 D'Angelo
brown sugar d'angelo
05:56 Sabrina Starke
sunny days sabrina starke
05:52 Gregory Porter
concorde gregory porter
05:49 Chic
i want your love chic
05:46 Al Jarreau
we're in this love together al jarreau
05:41 Aaliyah
rock the boat aaliyah
05:35 Seal
get it together seal
05:31 Ben Harper
shine ben harper
05:27 Propellerheads
history repeating propellerheads