Oud Olympisch zwemster Petra Hillenius overleden

Afgelopen september zwom Team Sublime samen met Petra Hillenius mee in de Amsterdam City Swim. Dit deden we om zo veel mogelijk geld op te halen voor Petra en andere mensen met de spierziekte ALS. Petra kreeg eind 2017 de eerste symptomen van ALS. Helaas ontvingen wij vandaag het verdrietige nieuws dat Petra is overleden.

Als we aan Petra terugdenken, dan denken we vooral aan haar warmte, positiviteit en kracht. Petra deed in 1984 mee aan de de Olympische Spelen in Los Angeles. Ze werd 19e op de 100 meter schoolslag en 18e op de 200 meter schoolslag. In 2014 werd ze bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Tot voor kort was Petra nog actief als docent op de Saxion Hospitality Business School, waar ze zeer geliefd was.

In deze video leerden wij Petra destijds kennen. Hierin vertelde ze ons hoe ze omging met het feit dat ze ALS had:

Ondanks haar ziekte, lukte het Petra nog om afgelopen september 2 kilometer door de Amsterdamse grachten te zwemmen om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Samen met vele vrienden en familie om haar heen, lukte het Petra om de finish te halen. Dit was een zeer emotioneel moment.

Kijk de beelden hier terug:

Wij wensen de nabestaanden van Petra heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Één reactie op “Oud Olympisch zwemster Petra Hillenius overleden

  1. Tini Hollander

    Heel veel sterkte voor de familie en vrienden van deze dappere vechtende vrouw.
    Rust zacht Petra 🙏

Bericht achterlaten