Pabostudenten helpen ouders uit de brand met thuisonderwijs
0

Pabostudenten helpen ouders uit de brand met thuisonderwijs

Veel ouders moeten naast hun werk ook weer het schoolwerk van hun kinderen begeleiden, en dat is moeilijk te bolwerken. Tal van pabostudenten bieden nu hun diensten aan op een speciale Facebookgroep, zo schrijft RTL Nieuws.

Initiatiefnemer van de groep is pabostudent Laura Harbers. Zij deelde vorige week een bericht op LinkedIn met het aanbod om gezinnen in haar omgeving te helpen met thuisonderwijs.

In korte tijd kreeg ze veel reacties uit haar buurt. Laura merkte aan de berichten dat de nood bij veel gezinnen hoog is. Om meer ouders te kunnen helpen, startte ze daarom een Facebookgroep om pabostudenten en ouders aan elkaar te koppelen. Het aantal leden in de groep staat op dit moment op meer dan 750 en stijgt in een rap tempo.

‘Alle hulp welkom’

De berichten van zowel ouders als Pabo-studenten stromen binnen. Zo schrijft David dat hij op zoek is naar ondersteuning voor vier kinderen in Amstelveen. ‘Twee kinderen van vijf en twee van zeven jaar’, zegt hij in de Facebookgroep. ‘Alle hulp is welkom’.

Derdejaars pabostudent Noah biedt hulp aan in Bloemendaal of Haarlem. ‘Ik doe een bovenbouw specialisatie, maar middenbouw kan ook zeker’, schrijft hij.

Er zijn opties voor begeleiding aan huis, maar ook voor online thuisonderwijs.

Initiatiefnemer Laura hoeft zelf geen geld voor haar diensten, maar dit kan voor andere studenten anders zijn, zegt ze in de groep.

Achterstanden

Nu hun leerlingen voor langere tijd niet naar school kunnen, maken scholen zich zorgen over achterstanden en groeiende kansenongelijkheid. Scholen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag sloegen vorige week alarm. Zij willen dat er een nationaal plan komt om de langetermijngevolgen van de coronacrisis in het onderwijs te beperken.

Lid worden van de Facebookgroep kan via deze link.

 

 

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
03:56 Windjammer
tossing and turning windjammer
03:53 Jade
don't walk away jade
03:49 Robert Finley
souled out on you robert finley
03:45 Terence Trent D'arby
sign your name terence trent d'arby
03:41 Ray Charles
georgia on my mind ray charles
03:37 Sade
by your side sade
03:34 Common ft. PJ
imagine common ft. pj
03:31 Etta James
at last etta james
03:27 Salt 'N' Pepa & En Vogue
whatta man salt 'n' pepa & en vogue
03:24 Flash Mob Jazz
addicted to love (vintage demix) flash mob jazz