5 duurzame sneakers
17

5 duurzame sneakers

Dit zijn de 5 mooiste duurzame sneakers van deze zomer

Adidas en Allbirds hebben plannen om ’s werelds meest duurzame sneaker te maken. Tot die tijd kun je rondstappen in deze vijf ecosneakers die je ook van 1,5 meter afstand laten shinen.

Steeds meer sneakermerken stappen over op duurzamere materialen. Maar Adidas en sneaker start-up Allbirds bundelen de krachten om duurzaamheid naar de next level te tillen. Ze gaan samen de sneaker met de kleinste voetafdruk te maken. Dan bedoelen we niet dat het hele kleine schoenen zijn – het gaat om de CO2-voetafdruk.

Veel details over de sneaker zelf laten de bedrijven nog niet los, maar de productie ervan zou maar 2 kilo CO2-uitstoot veroorzaken. Even ter vergelijking: de gemiddelde sneaker op de markt zorgt voor 12.5 kilo uitstoot. Dat komt door het gebruik van materialen als olie, leer en katoen – en natuurlijk door transport.

Volgens Fast Company is de samenwerking verrassend, omdat de twee merken in feite concurrenten zijn. Maar door hun expertise met elkaar te delen hopen ze een sprong vooruit te maken. Alle schoenen van Allbirds hebben sinds dit jaar een label waarop je kunt zien hoeveel CO2-uitstoot er voor nodig was. Adidas maakt sinds een paar jaar schoenen van gerecycled plastic.

Tot deze ultra duurzame sneaker er is, kun je ook gerust in deze vijf gympen rondlopen:

1: ALLBIRDS TREE DASHERS

Met deze sneakers haal je altijd het vliegtuig en zie je er ook nog stijlvol uit. Als eerste hardloopschoen van Allbirds heeft het direct hoge ogen gegooid bij de liefhebbers op het gebied van prestatievermogen en design.

LEES OOK: Met deze 3 apps kun je altijd en overal duurzame kleding kopen

De schoen -gemaakt van onder meer suikerriet en eucalyptus- zorgt voor 9 kilo uitstoot, maar dit wordt gecompenseerd door Allbirds waardoor het een CO2-neutraal certificaat heeft.

2: SAYE – MODELO ’89 BLUE

Wat een heerlijk retro design! Voor ieder paar Saye sneakers dat je koopt, planten ze twee bomen. Ze worden gemaakt van kurk, rubber en bioleer dat van praktisch ieder eco-keurmerk is voorzien.

3: ALL STAR – RENEW COTTON CHUCK TAYLOR

De Chuck Taylor is een van de meest tijdloze sneakermodellen. Maar gelukkig gaat ook All Star mee met de uitdagingen van nu. Want het canvasgedeelte van de Renew-collectie is volledig gemaakt van restjes katoen uit ateliers. De zool bestaat voor 30 tot 40 procent uit rubber dat overblijft tijdens productieprocessen. Je oude vertrouwde sneaker dus, maar in een groener jasje.

4: VEJA – CONDOR MESH NATURAL DRIED PETALE

Veja is al langer een bekende naam in duurzaam sneakerland. Maar met deze vegan hardloopschoen hebben ze weer een stapje in hun groene ambities gezet. Hij is onder meer gemaakt van gerecyclede flessen, suikerriet en duurzaam rubber uit de Amazone. Het logo is gemaakt van plantaardige castorolie.

5: FLAMINGO’S LIFE – ROLAND V.3 SNOW IVORY

Misschien wel de winnaar van deze vijf, in ieder geval op het gebied van duurzaamheid. Door het kopen van sneakers van Flamingo’s life, plant je vijf bomen en help je bij het plasticvrij maken van de oceanen. Het Spaanse sneakermerk werkt namelijk samen met Waste Free Oceans en doneert een deel van hun omzet aan een goed doel dat zich inzet voor het behoud van onze planeet: ‘You don’t just buy shoes, you are part of the ecological activism that the planet needs’.

LEES OOK: 10 fashioniconen in de muziek die (nog steeds) bepalen wat we dragen

De schoenen zijn vegan en gemaakt van biologisch katoen, natuurrubber, gerecycled plastic. En niet onbelangrijk, ze zien er ook nog eens heel fijn uit.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
12:54 Rose Royce
i'm going down rose royce
12:51 Faithless
muhammad ali faithless
12:47 John Scofield & John Mayer
i don't need no doctor john scofield & john mayer
12:44 Celeste
little runaway celeste
12:40 Al Green
let's stay together al green
12:36 Daft Punk & Pharrell Williams
lose yourself to dance daft punk & pharrell williams
12:34 Rebecca Ferguson
get happy rebecca ferguson
12:30 Detroit Spinners
it's a shame detroit spinners
12:24 Madeleine Peyroux
a little bit madeleine peyroux
12:21 Arrested Development
people everyday arrested development