Parijs verlaagt maximale snelheid naar 30 kilometer per uur, en meer nieuws
0

Parijs verlaagt maximale snelheid naar 30 kilometer per uur, en meer nieuws

Heb je het gemist of wil je het nog eens teruglezen: dit was het Nieuws van de Vooruitgang van dinsdag 31 augustus 2021. 

Parijs verlaagt maximale snelheid naar 30 kilometer per uur

Parijs heeft de maximale snelheid van auto’s in de stad verlaagd tot 30 kilometer per uur. Burgemeester Anne Hidalgo wil met die maatregel ongelukken voorkomen en lawaai en vervuiling in Parijs verminderen. Dat meldt de BBC.

Er zijn wel een paar uitzonderingen op de regel: Op de Champs Elysées bijvoorbeeld mag je nog steeds 50 rijden. Ook in Nederland wordt trouwens gewerkt aan zogenoemde 30-kilometer-steden. Vanaf 2023 geldt in Amsterdam in het grootste deel van de bebouwde kom een maximale snelheid van 30 kilometer per uur.

Aantal huishoudens met zonnepanelen blijft groeien

Vorig jaar waren er een miljoen huishoudens met zonnepanelen op het dak – nu zijn dat er al anderhalf miljoen. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research, lezen we bij NU.nl.

Het bureau zegt dat als deze trend doorzet, er in 2030 panelen kunnen liggen op ieder huis dat daarvoor geschikt is. Er is ook nog een hoop ongebruikt potentieel: op ruim een miljoen huizen van woningcorporaties zou je ook zonnepanelen kunnen leggen, staat in het onderzoek.

Extra vrije week voor Nike-medewerkers om te ontstressen

Medewerkers van het hoofdkantoor van Nike in de VS krijgen een week vrij ten behoeve van hun mentale gezondheid. Dat meldt de BBC.

De extra vrije week is bedoeld om bij te komen van de coronaperiode, die voor veel mensen zwaar was. Het bedrijf wil ook laten zien dat het mogelijk is om je mentale gezondheid voorop te zetten, en alsnog je werk gedaan te krijgen, zegt het op sociale media.

Nike is niet het eerste bedrijf dat personeel extra dagen vrij geeft om te ontstressen;
Datingapp Bumble en LinkedIn deden dat eerder ook al.

Universiteiten ‘voorzichtig optimistisch’ over vaccinatiegraad onder studenten

Dat schrijft Trouw vandaag. Uit een enquête van de Wageningen Universiteit blijkt dat 94 procent van de studenten daar is gevaccineerd, of al een prikafspraak heeft staan.

Bij de Radboud Universiteit in Nijmegen ligt de vaccinatiebereidheid op 90 procent, bleek uit een enquête. Daar komt bij dat tijdens de introductieweken geen grote uitbraken plaatsvonden.
D

ie signalen zijn belangrijk voor docenten, zo schrijft de krant. Die kunnen wellicht met een veiliger gevoel lesgeven.

Resten nieuwe vierpotige walvis gevonden

Wetenschappers in Egypte hebben een fossiel van een tot nu toe onbekende diersoort gevonden. Het gaat om een vierpotige walvis die zo’n 43 miljoen jaar geleden leefde. Het dier woog waarschijnlijk zo’n 600 kilo en hij was drie meter lang. Met z’n vier poten kon ‘ie lopen op het land, maar ook zwemmen in het water.

Hoofdonderzoeker Abdullah Gohar noemt de ontdekking van het fossiel belangrijk. Het is niet voor het eerst dat de resten van een walvis met vier poten zijn gevonden. Maar de onderzoekers denken wel dat dit de vroegste soort was die zowel op het land als op het water leefde.

Ondernemers openen ‘Spotify’ voor gereedschap en apparatuur

Een hogedrukreiniger, een cirkelzaag of een rookmachine. Volgens de nieuwe start-up BIYU kun je dat soort spullen beter niet kopen en thuis bewaren. Zij bieden een abonnement aan waarmee je verschillende soorten apparatuur en gereedschap voor een tientje per maand kunt lenen. Dat meldt Quote.

BIYU noemt zichzelf een soort ‘Spotify voor spullen’. Het bedrijf heeft z’n eerste zogenoemde ‘hub’ al geopend in het centrum van Amsterdam, met ruim 70 verschillende producten. Als de hub 4.000 klanten heeft, is ‘ie rendabel, zeggen de ondernemers.

Meer positief en constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
23:22 Ben E. King
supernatural thing ben e. king
23:18 Nate Smith ft. Brittany Howard
fly (for mike) nate smith ft. brittany howard
23:15 Sam Cooke
you send me sam cooke
23:11 Ruben Hein
lazy afternoon ruben hein
23:07 Al Jarreau
boogie down al jarreau
23:02 Aaliyah
are you that somebody? aaliyah
22:54 Grace Jones
victor should have been a jazz musician grace jones
22:49 Nuyorican Soul
i am the black gold of the sun nuyorican soul
22:45 Earth Wind & Fire
can't hide love earth wind & fire
22:40 Lighthouse Family
high (itaal shur's beautiful urban mix) lighthouse family