Gaat ‘payroll giving’ de Nederlandse geefcultuur veranderen?
9

Gaat ‘payroll giving’ de Nederlandse geefcultuur veranderen?

Geven aan een goed doel, direct vanuit je salaris en met belastingvoordeel: in andere landen is ‘payroll giving’ al een begrip. The Social Handshake wil deze manier van geven ook in Nederland groot maken.

Veel werkende Nederlanders zouden graag meer bijdragen aan een betere wereld dan ze nu doen, stelt Sandra van Beest, oprichter en ceo van The Social Handshake. De kunst is alleen om het ze wat makkelijker te maken.

Toen Van Beest een aantal jaren geleden overstapte van de goededoelensector naar het bedrijfsleven, bekroop haar na korte tijd het gevoel ‘te weinig bij te dragen’ en ‘iets te willen doen’. Eenzelfde behoefte zag ze terug bij collega’s en vrienden. ‘Ik dacht: als zoveel mensen dit gevoel hebben, is dat een kans.’

Ze bedacht een nieuwe manier van geven: werknemers in staat stellen om een deel van hun salaris te doneren – via de werkgever en met een flink belastingvoordeel. Een dergelijke constructie bleek in het buitenland al te bestaan én te werken. ‘In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld is ‘payroll giving’ al zo’n 20 jaar een begrip’, zegt Van Beest. ‘Meer dan een miljoen Britten doen eraan mee, en jaarlijks gaat er op die manier 200 miljoen euro naar goede doelen.’

LoonGift

Sinds ruim twee maanden is LoonGift, het online platform van The Social Handshake, officieel in de lucht, en kan ieder bedrijf in Nederland de constructie aanbieden aan werknemers. Salarisfilantroop worden is in ‘een paar simpele stappen’ gebeurd, zegt Van Beest.

Hoe het in zijn werk gaat: op een dashboard geef je aan welke thema’s je belangrijk vindt, bijvoorbeeld natuur en milieu, gezondheid, of mensenrechten. Vervolgens krijg je een selectie te zien van doelen die zijn aangesloten bij LoonGift en die passen bij de door jou geselecteerde thema’s. Je kiest een of meer doelen en vult tot slot in hoeveel je wilt geven – en of je dat structureel wilt doen of flexibel.

‘Er zijn bijvoorbeeld mensen die in december een bonus krijgen, en denken: weet je wat, normaal doe ik niet mee, maar deze maand geef ik een deel van mijn bonus’, zegt Van Beest. Kies je voor een structurele bijdrage, dan krijg je een maximaal belastingvoordeel. Een tool helpt je om te bepalen hoeveel je wilt geven en wat je belastingvoordeel is.

‘Met gelijkblijvende kosten voor jezelf, kun je uiteindelijk meer geven aan het goede doel’, legt Van Beest uit. Een voorbeeld op de website van The Social Handshake laat zien hoe je 26 euro kunt doneren, terwijl je maar 16 euro uitgeeft. Omdat de werkgever de administratiekosten voor zijn rekening neemt, gaat het gedoneerde bedrag in zijn geheel naar het goede doel.

Praktische obstakels

Margot Houwers geeft sinds een aantal maanden via LoonGift. Houwers is projectmanager bij warmtepompinstallateur HeatTransformers, een van de twaalf bedrijven die tot dusver gebruikmaken van het platform. Geven vanuit haar salaris is voor de projectmanager een uitkomst, zegt ze: een aantal goede doelen waar Houwers via het platform aan doneert, had ze al een tijdje op de radar, maar de stap naar daadwerkelijk doneren had ze nog niet gezet. ‘Er was een of andere drempel, of het was er gewoon nog niet van gekomen’, zegt Houwers.

Voor filantropie-expert Jasmijn Melse klinkt deze situatie bekend. ‘Mensen willen graag goed doen, maar ze ervaren allerlei obstakels. Soms zijn die inhoudelijk: welke doelen kan ik vertrouwen, waar wordt mijn euro goed besteed? Andere zijn praktisch: Het komt er niet van, om wat voor reden dan ook.’ Vooral voor hordes in de laatste categorie is LoonGift volgens Melse een ‘krachtige tool’. ‘Als je zegt: ik geef ieder jaar een bepaald deel van mijn salaris, dan is dat een hele stap.’

‘Meer commitment’

Ict-bedrijf Incentro hielp met het opzetten van het online platform en stelde LoonGift ook beschikbaar aan zijn werknemers. In de eerste plaats om hun een ‘leuke en makkelijke manier’ te bieden om te geven, zegt cco Rogier Duin. Maar ook als werkgever kun je volgens hem baat hebben bij deelname – mede omdat je via het (geanonimiseerde) dashboard kunt zien om welke thema’s je medewerkers het meest geven. ‘Naarmate er meer mensen meedoen krijg je dus een beter beeld van hoe jouw organisatie kijkt naar een betere wereld’, legt Duin uit. Deze informatie kan bijvoorbeeld van pas komen bij het werven en starten van nieuwe projecten. ‘Als je voor iets kiest dat je werknemers belangrijk vinden, leidt dat tot meer enthousiasme, meer commitment, en misschien wel tot een grotere bijdrage’, aldus Duin.

Het aanbieden van payroll giving kan zelfs bijdragen aan werkgeluk, stelt Van Beest. ‘Uit onderzoek blijkt dat mensen die aan goede doelen geven gelukkiger zijn dan mensen die dat niet doen – dat is op zichzelf al interessant. Maar mensen gaan goed doen ook associëren met hun werk. Als werknemer heb je het idee: oké, ik werk niet alleen voor mezelf en voor mijn baas, maar ik werk óók voor een goed doel. Dat leidt tot een grotere tevredenheid over werk en werkgever.’

Filantropie-adviseur Melse ziet de introductie van LoonGift als een ‘positieve ontwikkeling’ met ‘veel potentie’. ‘Je ziet dat bedrijven hun werknemers meer willen bieden om goed te doen, en dat is ook de vraag van werknemers zelf.’ Een volgende stap zou volgens de filantropie-expert nog zijn om werknemers de gelegenheid te bieden meer te leren over effectief geven. ‘In een ideale situatie zou je willen dat werknemers er een workshop over kunnen volgen: hoe maak ik betere keuzes, hoe weeg ik goede doelen tegen elkaar af.’

LoonGift biedt op dit moment keuze uit 19 goede doelen met een ANBI-status, onder meer War Child, Justdiggit en Alzheimer Nederland.

Lees ook: ‘9 tips om beter te geven aan goede doelen

Beeld: Annie Spratt, Pexels. 

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
04:13 Joy Crookes
feet don't fail me now joy crookes
04:08 Aretha Franklin
who's zooming who aretha franklin
04:04 George Benson
show me the love george benson
04:01 Gabriel Rios
broad daylight gabriel rios
03:56 Windjammer
tossing and turning windjammer
03:53 Jade
don't walk away jade
03:49 Robert Finley
souled out on you robert finley
03:45 Terence Trent D'arby
sign your name terence trent d'arby
03:41 Ray Charles
georgia on my mind ray charles
03:37 Sade
by your side sade