Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
Plastic Soup Surfer
20

Plastic Soup Surfer

Plastic Soup Surfer verschuift verantwoordelijkheid plastic zwerfafval naar bedrijven

Al peddelend vist hij vele kilo’s plastic uit de natuur. Daarmee werkt Plastic Soup Surfer Merijn Tinga aan een breder doel: hij wil ervoor zorgen dat bedrijven die plastic produceren, meer verantwoordelijkheid nemen voor afval dat in de natuur belandt.  

‘In de laatste vijftig jaar, sinds de introductie van plastic, is die verantwoordelijkheid steeds meer bij de consument komen te liggen. We moeten die verantwoordelijkheid ook verschuiven naar de bedrijven’, in deze video van BrightVibes.

En daaraan kan iedereen bijdragen: ‘Met maatschappelijke druk krijg je de aandacht van politici. En pas wanneer de politiek iets wil veranderen, kan er wetgeving komen voor bedrijven.’

Doing Donderdag met Sublime & Bright Vibes

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
14:52 Sergio Mendes ft. Ledisi
waters of march sergio mendes ft. ledisi
14:50 Nina Simone
feeling good nina simone
14:46 SWV
right here swv
14:42 Sugarhill Gang
rapper's delight sugarhill gang
14:38 Raul Midon
sunshine (i can fly) raul midon
14:34 Jamiroquai
cosmic girl jamiroquai
14:30 Change
a lover's holiday change
14:23 Joss Stone
super duper love joss stone
14:19 Diana Ross
i'm coming out diana ross
14:16 Jeangu Macrooy
dance with me jeangu macrooy