Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Plastic Soup Surfer
20

Plastic Soup Surfer

Plastic Soup Surfer verschuift verantwoordelijkheid plastic zwerfafval naar bedrijven

Al peddelend vist hij vele kilo’s plastic uit de natuur. Daarmee werkt Plastic Soup Surfer Merijn Tinga aan een breder doel: hij wil ervoor zorgen dat bedrijven die plastic produceren, meer verantwoordelijkheid nemen voor afval dat in de natuur belandt.  

‘In de laatste vijftig jaar, sinds de introductie van plastic, is die verantwoordelijkheid steeds meer bij de consument komen te liggen. We moeten die verantwoordelijkheid ook verschuiven naar de bedrijven’, in deze video van BrightVibes.

En daaraan kan iedereen bijdragen: ‘Met maatschappelijke druk krijg je de aandacht van politici. En pas wanneer de politiek iets wil veranderen, kan er wetgeving komen voor bedrijven.’

Doing Donderdag met Sublime & Bright Vibes

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:10 People's Choice
do it any way you wanna people's choice
05:06 Anita Baker
same ole love (365 days a week) anita baker
05:02 Moby
in this world moby
04:58 Alexander O'Neal
criticize alexander o'neal
04:54 Incognito
i couldn't love you more incognito
04:50 Corinne Bailey Rae
trouble sleeping corinne bailey rae
04:45 Candy Dulfer
so what candy dulfer
04:41 James Brown
cold sweat james brown
04:38 Will Smith
gettin' jiggy wit it will smith
04:35 Dinah Washington
cry me a river (truth & soul mix) dinah washington