Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Postuum nieuw album van Prince aangekondigd Welcome 2 America
8

Postuum nieuw album van Prince aangekondigd Welcome 2 America

Op vrijdag 30 juli verschijnt Welcome 2 America, een nooit eerder uitgebracht album van Prince. In de aanloop naar het album is vandaag de titeltrack Welcome 2 America uitgekomen.

The world is fraught with misin4mation. George Orwell’s vision of the future is here. We need 2 remain steadfast in faith in the trying times ahead.”

 Prince, 2010

The Prince Estate en Legacy Recordings, onderdeel van Sony Music Entertainment, hebben aangekondigd dat zij op vrijdag 30 juli het nooit eerder uitgebrachte album Welcome 2 America uitbrengen: ‘een krachtig, creatief statement dat verslag doet van Prince’s zorgen, hoop en visie op een maatschappij in ontwikkeling en zijn vooruitziende blik op een tijdperk van politieke verdeeldheid, misinformatie en een hernieuwde strijd om raciale gerechtigheid’.

De titeltrack Welcome 2 America is een monoloog van Prince over de oppervlakkigheid van social media en reality-tv en monopolies in de muziekindustrie. In de track noemt Prince Amerika ‘the land of the free / home of the slave’.

In 2010 rondde Prince de opnames voor het album Welcome 2 America af, maar bracht het nooit uit: hij bewaarde het, naast talloze andere onuitgebrachte projecten, in zijn befaamde kluis op zijn Paisley Park landgoed. Wel ging hij op Welcome 2 America Tour door Amerika, die hij afsloot met de historische 21 Nite Stand-concertserie in The Forum in Los Angeles.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
19:35 Loleatta Holloway
love sensation loleatta holloway
19:31 Usher
u remind me usher
19:24 Stan Getz & Joao Gilberto
desafinado stan getz & joao gilberto
19:21 Jon Batiste
i need you jon batiste
19:17 Boz Scaggs
what can i say boz scaggs
19:14 Alicia Keys
if i ain't got you alicia keys
19:09 Amos Lee
give it up amos lee
19:05 Prince
why you wanna treat me so bad? prince
18:57 Anne-Fay
so many days anne-fay
18:51 Maki Mannami
lotus sun maki mannami