Postuum nieuw album van Prince aangekondigd Welcome 2 America
8

Postuum nieuw album van Prince aangekondigd Welcome 2 America

Op vrijdag 30 juli verschijnt Welcome 2 America, een nooit eerder uitgebracht album van Prince. In de aanloop naar het album is vandaag de titeltrack Welcome 2 America uitgekomen.

The world is fraught with misin4mation. George Orwell’s vision of the future is here. We need 2 remain steadfast in faith in the trying times ahead.”

 Prince, 2010

The Prince Estate en Legacy Recordings, onderdeel van Sony Music Entertainment, hebben aangekondigd dat zij op vrijdag 30 juli het nooit eerder uitgebrachte album Welcome 2 America uitbrengen: ‘een krachtig, creatief statement dat verslag doet van Prince’s zorgen, hoop en visie op een maatschappij in ontwikkeling en zijn vooruitziende blik op een tijdperk van politieke verdeeldheid, misinformatie en een hernieuwde strijd om raciale gerechtigheid’.

De titeltrack Welcome 2 America is een monoloog van Prince over de oppervlakkigheid van social media en reality-tv en monopolies in de muziekindustrie. In de track noemt Prince Amerika ‘the land of the free / home of the slave’.

In 2010 rondde Prince de opnames voor het album Welcome 2 America af, maar bracht het nooit uit: hij bewaarde het, naast talloze andere onuitgebrachte projecten, in zijn befaamde kluis op zijn Paisley Park landgoed. Wel ging hij op Welcome 2 America Tour door Amerika, die hij afsloot met de historische 21 Nite Stand-concertserie in The Forum in Los Angeles.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:54 Leon Bridges
motorbike leon bridges
09:50 SWV
right here swv
09:47 Al Jarreau
love is waiting al jarreau
09:43 Erasmo Carlos
cachaca mecanica erasmo carlos
09:40 Mayer Hawthorne
the walk mayer hawthorne
09:37 Amy Winehouse
moody's mood for love amy winehouse
09:33 Toto
georgy porgy (intro harder) toto
09:27 Al Green
tired of being alone al green
09:21 Gregory Porter
if love is overrated gregory porter
09:18 Pointer Sisters
yes we can can pointer sisters