Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Prinsessen met snorren en prinsen op hakken
20

Prinsessen met snorren en prinsen op hakken

Meisjes met plakbaarden en vaders in elegante regenboogjurken met afgetrapte sneakers eronder. Het Grote Prinsessen- en Prinsenfeest laat zien dat een echt sprookje geen hokjes kent.

De anders zo chique Loft op de 16e verdieping van de A’DAM Toren is omgetoverd tot een waar kinderparadijs, inclusief ballonnen, springkussen en knutseltafels. Kleine prinsessen in kleurrijke jurken doen een uitvoerige verkenningsronde langs al het moois, terwijl hun vrolijk uitgedoste ouders hun plek bewaken in de rij voor de schminktafel. Een geelgesnorde cowgirl galoppeert met haar stokpaard langs Spiderman die een cakeje versiert.

Alles mag

Het is de eerste editie van Het Grote Prinsessen- en Prinsenfeest, een initiatief van de stichting UNBOXED. Het idee: niks is gek en alles mag. De stichting wil kinderen op een speelse manier uitdagen om zelf een mening te vormen over alle manieren waarop je jezelf kan zijn. En als het aan oprichter Lisa Maschhaupt ligt hoeft dat helemaal niet ingewikkeld te zijn: ‘Ik hoop dat ze gewoon een heel leuke dag hebben en dat ze gaan zien dat het helemaal niks uitmaakt of een jongen een jurk aan heeft, of een vrouw een snor op, of een man op hakken loopt. En dat, als iedereen maar lief is voor elkaar, het gewoon heel leuk is’.

Leuk is het zéker, vindt Sandy, een klein meisje met blonde vlechtjes en een blauwe jurk. Ze ziet eruit als een traditionele sprookjesprinses, maar dat was eigenlijk niet eens de bedoeling: baard en snor zijn per ongeluk thuis blijven liggen. Het mag de pret niet drukken.

Ook ouders zijn blij dat er tijdens Pride iets voor hun kinderen wordt georganiseerd. ‘Dit is precies wat ik mijn kind probeer te leren’, zegt moeder Marthe. ‘Iedereen mag zijn hoe ‘ie is. En het is heel fijn dat daar aandacht aan wordt gegeven’.

Toch nog

De leukste dag heeft misschien nog wel Drag queen-prinses Heisa, die samen met partner Hoax de middag aan elkaar praat. ‘Het is zeg maar het prinsessenfeest dat ik vroeger als kind altijd al wilde hebben, maar nooit heb gehad, vertelt Heisa enthousiast. ‘Dat is toch enig’.

Het Grote Prinsessen- en Prinsenfeest is trouwens niet het enige evenement dat UNBOXED tijdens deze Pride-week organiseert. Komende zaterdag biedt de stichting jongeren van 11 en 12 jaar de mogelijkheid om de beroemde Canal Parade van dichtbij te bekijken, vanaf een eigen VIP-deck aan de Prinsengracht.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:53 Ronny Jordan
no pay, no play (i) ronny jordan
18:50 Bobby Womack
california dreamin' bobby womack
18:47 Tuxedo
on a good one tuxedo
18:43 Brownstone
if you love me brownstone
18:39 Jarrod Lawson
music and it's magical way jarrod lawson
18:35 Rufus & Chaka Khan
ain't nobody rufus & chaka khan
18:27 Mariah Carey
honey mariah carey
18:24 Pete Philly & Perquisite
relieved (new generation rmix) pete philly & perquisite
18:20 Steely Dan
do it again steely dan
18:16 The Isley Brothers ft. Ronald Isley & Snoop Dogg
friends & family the isley brothers ft. ronald isley & snoop dogg