Quincy Jones deelt zijn eerlijke mening over Michael Jackson en The Beatles

De legendarische muziekproducer Quincy Jones nam tijdens een interview met Vulture geen blad voor de mond. Zo beschuldigde de 85-jarige Michael Jackson van plagiaat, onder meer voor ‘Billie Jean’. Jones noemt The Beatles ook ronduit de “slechtste muzikanten ter wereld”. Ook deelde hij zijn mening over artiesten als Bruno Mars, Ed Sheeran, Sam Smith en Mark Ronson. 

Lees hier een paar van zijn quotes.

Over Michael Jackson, met wie hij grote successen boekte, liet hij veel los. “Ik vind het heel vervelend om te zeggen, maar Michael heeft veel liedjes gestolen. De reden hiervan was hebzucht.” Jones zegt ook dat hij de King of Pop meerdere malen heeft aangesproken op zijn vele plastisch chirurgische ingrepen: “Hij zei altijd dat hij een of andere ziekte had, waardoor hij geopereerd moest worden. Bullshit. Hij had gewoon een probleem met hoe hij eruit zag en dat is veroorzaakt door zijn vader, die altijd zei dat hij lelijk was. Dat was heel erg.”

Jones herinnert zich ook nog de eerste indruk die hij kreeg van The Beatles. “Ze waren de slechtste muzikanten ter wereld. Het waren ‘no-playing motherf*ckers!’ Paul McCartney was de slechtste basgitarist die ik ooit gezien had en Ringo Starr…. man, breek me de bek niet open.”

“Bruno Mars, Chance The Rapper, Kendrick Lamar, geweldige artiesten. En de plaat van Ed Sheeran is geweldig. Sam Smith… hij is zo open over zijn homoseksualiteit. Daar hou ik van. En Mark Ronson is iemand die weet hoe je moet produceren.”

 

Bericht achterlaten