Rachel van de Pol: “Ik ben een veteraan”

Rachel van de Pol, columnist Sublime

Zo ben je superfit, en zo sta je op het NK Beachvolleybal Veteranen. Het overkomt onze columnist Rachel van de Pol.

 

Afgelopen weekend brak er een nieuwe fase in mijn sportcarrière aan. Ik mocht voor het eerst meedoen aan het NK Beachvolleybal Veteranen. 35+…Ja…

Het lijkt nog helemaal niet zo lang geleden dat ik aan een echt NK Beachvolleybal mee deed. Zo’n NK waar deelnemers geen bril nodig hebben om het wedstrijdschema te lezen, maar strak van de adrenaline naar het veld sprinten om elkaar af te maken in de zandarena.

Nee, nu dan. Een tegenstander van ons had haar kniebrace onder haar legging verstopt, waardoor ze er een beetje uitzag als robocop. Kun je lachen, maar daar verloren we dus in de halve finale van in een driesetter.

De hoogst geplaatsten waren ex-olympiërs. Tussen de wedstrijden door zag ik ze groene shakes drinken. Mijn beachmaatje dronk koffie. Die had tot half drie gezopen, waardoor ik bijna flauwviel van de dampen die ze uitstootte in het veld. Toch deden we het best goed. We mochten om de derde plek spelen. En dat was het moment waarop ik voelde dat ik echt vergane glorie was. Ik had geen zin meer. Derde of vierde plek? Potato, potato. En ik vond het niet eens erg dat ik het niet erg vond.

Met ons laatste beetje eergevoel sleepten we ons naar het veld. We moesten tegen twee ex-internationals, Slovenen. De grootste en langste had ik al een borrel zien drinken. “Ik ben Sloveens”, legde ze uit. Misschien was de jenever verkeerd gevallen of hadden wij een buitenaardse opleving, maar we lieten ze alle hoeken van het veld zien. Baf, poef, pief! Alles lukte!

En zo belandden wij op het podium. ‘s Avonds kreeg ik een appje van mijn zus: “Hoe fijn is het dat je gewoon kan doen waar je heel blij van wordt? Supertrots op mijn veteranenzusje.” En weet je, ze heeft helemaal gelijk. Ik ga niet meer mijmeren over hoeveel fitter of beter ik vroeger was, maar blij zijn dat ik iedere week een spelletje mag spelen waar ik blij van word. Ik kus mijn medaille en fingers crossed dat ik er volgend jaar weer bij kan zijn.

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten