Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Restaurant haalt ingrediënten uit voedselbos
17

Restaurant haalt ingrediënten uit voedselbos

Waarom dit restaurant zijn ingrediënten uit een voedselbos haalt.

Deze week hoor je bij ons extra veel inspirerende verhalen over gezond, lekker en verantwoord eten. Vandaag hebben we het over een bijzonder restaurant, die daar allemaal aan voldoet.
Als je weer eens uit eten gaat, let dan eens op hoeveel producten er uit het buitenland zijn geïmporteerd. Sperzieboontjes uit Marokko, Appelmoes van appels uit Nieuw-Zeeland of druiven uit Zuid-Afrika. Petit Restaurant Heron in Utrecht is een mooi voorbeeld van horeca die het anders aanpakt. Eigenaar Victor Stukker haalt namelijk veel van de ingrediënten uit een voedselbos, gewoon hier in Utrecht:

“Nou dit is een uitermate goede plek om wild te plukken. Namelijk omdat hier meer dan 170 verschillende eetbare planten staan. Als je hier bezig bent let je eigenlijk altijd op groen. Dan zie je niet alleen meer het gras, maar ook de kruiden die hier tussen staan. Meestal ben ik wel dagelijks opzoek en vindt ik wel dingen die toe te passen zijn in ons restaurant.”

En daarmee maken de koks weer heerlijke gerechten. En niet alleen worden er ingrediënten uit het voedselbosgeplukt, maar de werknemers gaan ook langs de lokaleboerof slagervoor producten. Kok Willem Versteeg laat bijvoorbeeld zien hoe hij van varkensbloed meringues maakt. En dat is slechts een van de vele voorbeelden van de bijzondere gerechten.

“Om daar toch wel creatief met de producten die je kan verkrijgen in Nederland om daar iets moois mee op de kaart te zetten, en iedereen heeft daarbij zijn aandeel om te bedenken: ‘Oke, wat kunnen we hiermee?”

Wil jij ook iets aparts op tafel zetten vanavond? Check dan onze site voor allerlei soulful gerechten.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
02:37 Gladys Knight
midnight train to georgia gladys knight
02:33 Alain Clark
wonderful day alain clark
02:30 Samm Henshaw
our love samm henshaw
02:27 Gregory Porter
hey laura gregory porter
02:23 Toto
georgy porgy (intro harder) toto
02:19 Jarrod Lawson
be the change jarrod lawson
02:16 Fontella Bass
rescue me fontella bass
02:12 Zero 7
home (renegades of jazz remix) zero 7
02:08 Earth Wind and Fire
got to get you into my life earth wind and fire
02:04 Ray Charles ft. Leela James
compared to what ray charles ft. leela james