Van stadshout naar muziekdoosjes
19

Van stadshout naar muziekdoosjes

Weinig zo troostrijk als het geluid van een muziekdoosje. Daarom besteden we vandaag in Doing Donderdag aandacht aan Robin Wood, hij redt het hout van oude stadsbomen en maakt er unieke muziekdoosjes van. 

Jaarlijks worden er in Nederland duizenden bomen gekapt; omdat ze te oud zijn, of omdat er een weg verlegd moet worden of iets anders. Rob de Looff alias Robin Wood besloot deze bomen van de versnipperaar te redden en ze een mooie nieuwe bestemming te geven, namelijk in de vorm van muziek.

Rob is van oorsprong meubelmaker. Vier jaar geleden besloot hij de stap te maken naar het creëren van muziekdoosjes van oud stadshout onder de naam Robin Wood. Geen enkele boom in zijn werkplek is anoniem. Alle soorten en hun oorsprong zijn gelabeld. Iedere boomsoort heeft zijn eigen kwaliteiten, uiterlijkheden en kleuren. Daardoor is ook geen enkel muziekdoosje hetzelfde.

LEES OOK: Iedereen kan wat van Hennie leren: “Je hebt niets nodig”

Onderop het doosje staat een nummer waaraan mensen kunnen zien van welke boom het doosje is gemaakt en vaak graveert Rob nog een tekst, naam of geboortedatum in de doosjes waardoor ze nog unieker worden. “Het is een ode aan de bomen en de vogels en gemaakt om te geven aan hen die je liefhebt!”, zegt Rob.

Bekijk hier het video-interview van Bright Vibes met Rob:

Doing Donderdag met Sublime & Bright Vibes

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
01:51 Al Green
love is a beautiful thing al green
01:48 Midas Hutch ft. Charli Taft and Daul
in touch midas hutch ft. charli taft and daul
01:41 Musiq Soulchild
just friends (sunny) musiq soulchild
01:37 Sade
hang on to your love sade
01:33 Jason Mraz
butterfly jason mraz
01:29 Lalah Hathaway & Robert Glasper
show me your soul lalah hathaway & robert glasper
01:25 Pasadenas
tribute (right on) pasadenas
01:21 Charles Bradley
you put the flame on it charles bradley
01:18 Norah Jones
don't know why norah jones
01:14 Average White Band
cut the cake average white band