Win de nieuwe kerstplaat van Trijntje Oosterhuis op… - Klik Hier
Wonderful Christmastime Trijntje Oosterhuis
Van stadshout naar muziekdoosjes
19

Van stadshout naar muziekdoosjes

Weinig zo troostrijk als het geluid van een muziekdoosje. Daarom besteden we vandaag in Doing Donderdag aandacht aan Robin Wood, hij redt het hout van oude stadsbomen en maakt er unieke muziekdoosjes van. 

Jaarlijks worden er in Nederland duizenden bomen gekapt; omdat ze te oud zijn, of omdat er een weg verlegd moet worden of iets anders. Rob de Looff alias Robin Wood besloot deze bomen van de versnipperaar te redden en ze een mooie nieuwe bestemming te geven, namelijk in de vorm van muziek.

Rob is van oorsprong meubelmaker. Vier jaar geleden besloot hij de stap te maken naar het creëren van muziekdoosjes van oud stadshout onder de naam Robin Wood. Geen enkele boom in zijn werkplek is anoniem. Alle soorten en hun oorsprong zijn gelabeld. Iedere boomsoort heeft zijn eigen kwaliteiten, uiterlijkheden en kleuren. Daardoor is ook geen enkel muziekdoosje hetzelfde.

LEES OOK: Iedereen kan wat van Hennie leren: “Je hebt niets nodig”

Onderop het doosje staat een nummer waaraan mensen kunnen zien van welke boom het doosje is gemaakt en vaak graveert Rob nog een tekst, naam of geboortedatum in de doosjes waardoor ze nog unieker worden. “Het is een ode aan de bomen en de vogels en gemaakt om te geven aan hen die je liefhebt!”, zegt Rob.

Bekijk hier het video-interview van Bright Vibes met Rob:

Doing Donderdag met Sublime & Bright Vibes

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
12:18 Prince
i need a man prince
12:14 George Benson
turn your love around (live) george benson
12:10 Jalen N'Gonda
holler (when you call my name) jalen n'gonda
12:07 Gotan Project
diferente (radio edit) gotan project
12:03 Chic
good times chic
11:49 Rose Royce
best love rose royce
11:44 Jose James
it's all over your body (oddisee remix) jose james
11:40 John Legend
save room john legend
11:37 The O'Jays
put our heads together the o'jays
11:28 Mo' Horizons
foto viva mo' horizons