Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Gedraag je meer als een aap
19

Gedraag je meer als een aap

We zijn vandaag met Nieuws van de Vooruitgang aanwezig op de Dutch Design Week, en we maakten van de gelegenheid gebruik om even te klauteren door The Office Jungle. 

Dat is een experimenteel kantoormeubel waarvan het ontwerp is gebaseerd op een verblijf voor apen. Bedenker Ingmar Nieuweboer startte dit project tijdens zijn afstuderen bij de TU Eindhoven: “Ik deed onderzoek naar waarom we zo weinig bewegen op kantoor en waarom we zoveel rugproblemen hebben en er zoveel obesitas is. Ik wist dat apen die problemen niet hebben, terwijl ze toch heel erg op on lijken.”

Dus Ingmar dacht: waarom gedragen we ons dan niet wat meer zoals apen? “Omdat een doorsnee kantoor daar niet echt toe uitnodigt.” Een groot houten rek met een soort hangende bal moet dat veranderen. Ingmar: “Als je erin klimt, deint het net als takken lekker op en neer. Je kunt je overal aan vastpakken en het stimuleert heel erg om te bewegen. Maar je kan er ook in zitten met je laptop om te werken.”

 

Klimmen en klauteren is niet alleen aan te bevelen op kantoor, maar ook als je de hele dag moet staan. Ingmar: “Een standhouder naast mij vertelde dat hij gister en eergisteren na lange dagen op de Dutch Design Week last van zijn rug had. Ik sta hier ook, maar ik klim af en toe en heb nergens last van.”


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
22:53 Kandace Springs
novocaine heart (paul o'duffy remix) kandace springs
22:50 Sly & The Family Stone
if you want me to stay sly & the family stone
22:46 Whitney Houston
my love is your love whitney houston
22:43 Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
dream a little dream of me ella fitzgerald & louis armstrong
22:39 Black Pumas
colors black pumas
22:34 Janet Jackson
that's the way love goes janet jackson
22:30 Chic
my forbidden lover chic
22:24 Matt Bianco
too late for love matt bianco
22:20 Deee-Lite ft. Q-tip
groove is in the heart deee-lite ft. q-tip
22:17 Benny Sings ft. Emily King
miracles benny sings ft. emily king