Gedraag je meer als een aap
19

Gedraag je meer als een aap

We zijn vandaag met Nieuws van de Vooruitgang aanwezig op de Dutch Design Week, en we maakten van de gelegenheid gebruik om even te klauteren door The Office Jungle. 

Dat is een experimenteel kantoormeubel waarvan het ontwerp is gebaseerd op een verblijf voor apen. Bedenker Ingmar Nieuweboer startte dit project tijdens zijn afstuderen bij de TU Eindhoven: “Ik deed onderzoek naar waarom we zo weinig bewegen op kantoor en waarom we zoveel rugproblemen hebben en er zoveel obesitas is. Ik wist dat apen die problemen niet hebben, terwijl ze toch heel erg op on lijken.”

Dus Ingmar dacht: waarom gedragen we ons dan niet wat meer zoals apen? “Omdat een doorsnee kantoor daar niet echt toe uitnodigt.” Een groot houten rek met een soort hangende bal moet dat veranderen. Ingmar: “Als je erin klimt, deint het net als takken lekker op en neer. Je kunt je overal aan vastpakken en het stimuleert heel erg om te bewegen. Maar je kan er ook in zitten met je laptop om te werken.”

 

Klimmen en klauteren is niet alleen aan te bevelen op kantoor, maar ook als je de hele dag moet staan. Ingmar: “Een standhouder naast mij vertelde dat hij gister en eergisteren na lange dagen op de Dutch Design Week last van zijn rug had. Ik sta hier ook, maar ik klim af en toe en heb nergens last van.”


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:05 Michael Jackson
wanna be startin' somethin' michael jackson
15:53 Simply Red
holding back the years simply red
15:50 Nona
forever yours nona
15:46 Janet Jackson
that's the way love goes janet jackson
15:42 Delv!ls
come my way delv!ls
15:38 George Benson
lady love me (one more time) george benson
15:35 Trijntje Oosterhuis
do you know the way to san jose trijntje oosterhuis
15:26 Nikki Yanofsky
take the "a" train nikki yanofsky
15:23 John Mayer & Leon Bridges
inside friend john mayer & leon bridges
15:17 Ashford & Simpson
solid (live) ashford & simpson