Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
Gedraag je meer als een aap
19

Gedraag je meer als een aap

We zijn vandaag met Nieuws van de Vooruitgang aanwezig op de Dutch Design Week, en we maakten van de gelegenheid gebruik om even te klauteren door The Office Jungle. 

Dat is een experimenteel kantoormeubel waarvan het ontwerp is gebaseerd op een verblijf voor apen. Bedenker Ingmar Nieuweboer startte dit project tijdens zijn afstuderen bij de TU Eindhoven: “Ik deed onderzoek naar waarom we zo weinig bewegen op kantoor en waarom we zoveel rugproblemen hebben en er zoveel obesitas is. Ik wist dat apen die problemen niet hebben, terwijl ze toch heel erg op on lijken.”

Dus Ingmar dacht: waarom gedragen we ons dan niet wat meer zoals apen? “Omdat een doorsnee kantoor daar niet echt toe uitnodigt.” Een groot houten rek met een soort hangende bal moet dat veranderen. Ingmar: “Als je erin klimt, deint het net als takken lekker op en neer. Je kunt je overal aan vastpakken en het stimuleert heel erg om te bewegen. Maar je kan er ook in zitten met je laptop om te werken.”

 

Klimmen en klauteren is niet alleen aan te bevelen op kantoor, maar ook als je de hele dag moet staan. Ingmar: “Een standhouder naast mij vertelde dat hij gister en eergisteren na lange dagen op de Dutch Design Week last van zijn rug had. Ik sta hier ook, maar ik klim af en toe en heb nergens last van.”


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
14:46 SWV
right here swv
14:42 Sugarhill Gang
rapper's delight sugarhill gang
14:38 Raul Midon
sunshine (i can fly) raul midon
14:34 Jamiroquai
cosmic girl jamiroquai
14:30 Change
a lover's holiday change
14:23 Joss Stone
super duper love joss stone
14:19 Diana Ross
i'm coming out diana ross
14:16 Jeangu Macrooy
dance with me jeangu macrooy
14:11 Candy Dulfer and Dave Stewart
lily was here candy dulfer and dave stewart
14:08 Usher
you make me wanna usher