Salsa-alarm! Dit zijn de 10 meest aangevraagde platen

Voor een groeiend aantal luisteraars is het een reden om nog even thuis te blijven voor ze naar werk gaan. Want weer of geen weer, met het salsa-alarm gaat de zon altijd schijnen.

Iedere werkdag om 8:45 zetten luisteraars de radio wat harder, want dan is het tijd voor het salsa-alarm in het programma Sublime Sunrise. Via de app bepaalt de luisteraar welke plaat er gedraaid wordt. Voor presentator Francis Broekhuijsen is het een van zijn favoriete momenten van de dag: “In Nederland is een grote scene aan salsista’s die regelmatig bij elkaar komen voor dansavonden en concerten. Door corona is dit natuurlijk een stuk lastiger geworden. Het salsa-alarm ontvangen ze dan ook met grote blijdschap!”

De aangevraagde plaat hoeft niet per se salsa te zijn. Het kan ook merengue, bachata of kizomba zijn. Als het maar zonnig is! Francis: “Shakira, Marc Anthony en Juan Luis Guerra worden écht heel vaak aangevraagd. Maar het liefst draai ik het wat specialistischer, zoals Lalo Rodríguez.”

Wil je ook een salsaplaat aanvragen? Download de Sublime app en stuur ons gratis een berichtje.

1. Juan Luis Guerra – Burbujas de Amor

2. Shakira ft. Wyclef Jean – Hips don’t lie

3. Marc Anthony – Vivir Mi Vida

4. Celia Cruz – Caramelo

5. Tito Puente – Oye Como Va

De meeste mensen kennen deze monsterhit van Santana, maar het origineel is van salsagrootheid Tito Puento. Door deze artiest gingen meer mensen luisteren naar salsa. 

6. El Rey del Salsa Oscar de Leon – Baila Usted

7. Descemer Bueno ft. Isaac Delgado – La vida es buena

8. C4Pedro – Tu es a mulher

9. Lalo Rodríguez – Ven Devorame Otra Vez

10. Three little birds – Bob Marley & The Wailers

Het verhaal gaat dat Bob Marley droomde van drie vogeltjes die hem toezongen dat “every little thing is gonna be allright”. En zo geschiede:

5 reacties op “Salsa-alarm! Dit zijn de 10 meest aangevraagde platen

  1. Christel Conings

    Beste Sublime,
    Als ik nog een tip mag geven voor een salsa-nummer? Teveel goede nummers bestaan er om op te noemen, maar een ervan is La tambora, van Vicenta Garcia. 🙂 of een van zijn andere nummers van zijn album Candela.

    Groetjes, Christel Conings

Bericht achterlaten