Shaif Basier: ‘James Brown is altijd dichterbij dan je denkt’

Zanger James Brown zet bankier Shaif Basier nog steeds in vuur en vlam!


Bij James Brown denken mensen altijd aan muziek. Maar voor mij betekent hij veel meer. Hij is de meest gesampelde artiest aller tijden; van de danspasjes van Michael Jackson en Prince tot de Funk, Hip-Hop en Dance. James Brown is altijd dichterbij dan je denkt.

Geboren tijdens de apartheid in Amerika, en als kind achtergelaten, groeide hij op in een bordeel.

James voldeed totaal niet aan het mode-ideaal van zijn tijd. Hij was te kort, te donker en van het verkeerde ras, zo omschreef de zanger het.

Toch werd hij de eerste afro-artiest die een zakelijk succesvol rolmodel werd. Hij vloog met zijn eigen private jet de wereld rond om de mensen in vuur en vlam te zetten.

Maar James worstelde ook met eigen zwaktes, identiteit en agressieproblemen waar hij zelfs gevangenisstraf voor kreeg.

James vertelde dat hij graag wilde leren wat het betekent om een man te zijn, mens te zijn, te emanciperen en je innerlijke kracht te ontdekken. Door zijn kwetsbare en leergierige houding herwon James de harten van de wereld.

Dit was een man die zich bij tegenslag niet liet verzuipen, maar doorging met pompen.

James Brown is voor mij een inspirerend voorbeeld van hoe je ondanks obstakels en persoonlijke zwaktes, toch een vitaal leven kunt leiden.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Één reactie op “Shaif Basier: ‘James Brown is altijd dichterbij dan je denkt’

Bericht achterlaten