Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Sheltersuit houdt mensen warm zonder dak boven hun hoofd
3

Sheltersuit houdt mensen warm zonder dak boven hun hoofd

Deze briljant ontworpen Sheltersuits beschermen daklozen en vluchelingen tegen de regen en de kou. Want volgens oprichter Bas Timmer verdient iedereen warmte.

Het idee voor de ShelterSuit werd geboren nadat de vader van een vriend van Twentse modeontwerper Timmer op straat overleed aan onderkoeling. Om daklozen droog en warm te houden, ontwierp de toen 24-jarige ontwerper in 2014 een jas die kan worden omgetoverd in een water- en winddicht slaappak.

Inmiddels hebben ze al meer dan 10.000 daklozen en vluchtelingen beschermd, met 21.000 kilo restmateriaal uit de textielindustrie. Dit heeft 112 banen opgeleverd voor veel voormalige vluchtelingen, ex-daklozen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bekijk hier de video over Sheltersuit:

Doing Donderdag met Sublime & BrightVibes

Iedere donderdag werken Sublime en BrightVibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van BrightVibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van BrightVibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:10 The Gap Band
burn rubber (why you wanna hurt me) the gap band
16:05 Janet Jackson
what have you done for me lately janet jackson
16:02 Diana Ross
upside down diana ross
15:51 Timex Social Club
rumors timex social club
15:46 Celeste
love is back celeste
15:43 Gabrielle
rise gabrielle
15:39 Trombone Shorty
here come the girls trombone shorty
15:35 George Benson
give me the night george benson
15:27 Ben L'oncle Soul
seven nation army ben l'oncle soul
15:23 Donald Byrd
(fallin' like) dominoes donald byrd