Stem nu voor de Sublime Top 1000!
6

Stem nu voor de Sublime Top 1000!

Update: je kunt niet meer stemmen, luister vanaf woensdag 3 november naar de Sublime Top 1000! 

Van 3 t/m 12 november hoor je hier de Sublime Top 1000! Je kunt vanaf nu stemmen voor de enige hitlijst met de allerbeste funk, soul en jazz ooit gemaakt. De stembussen sluiten op 2 november. Welke artiesten en platen moeten echt terugkomen in de Sublime Top 1000? Jij bepaalt! Laat jouw stem dus gelden en geef jouw favoriete platen snel door!

Sinds vier jaar brengen wij elk jaar een hitlijst die is samengesteld door jullie. Dit jaar, het vijfde jaar, wordt de lengte van de lijst ter ere van het eerste lustrum verdubbeld. Daar waar bij voorgaande edities de lijst bestond uit 500 funk-, soul- en jazzplaten, komen er dit jaar 1000 platen in de lijst. De finale is op vrijdag 12 november. Deze finaledag wordt live uitgezonden op Sublime en Ziggo TV Kanaal 13, een aantal gastpresentatoren zullen aanschuiven bij de Sublime-dj’s.

De Sublime Top 1000 is ongetwijfeld een feest der herkenning, want veel van de gekozen liedjes en artiesten zijn ook onderdeel van de door Rolling Stone samengestelde ‘500 Greatest Songs of All Time’. Wij schreven eerder dit artikel daarover. Het magazine publiceerde afgelopen zomer een update van deze lijst en die laat zich bijna lezen als de playlist van Sublime. Respect van Aretha Franklin is bijvoorbeeld door Rolling Stone tot ‘The greatest song of all time’ uitgeroepen en verder staan onder meer Sam Cooke en Marvin Gaye in de Top 10. De Top 50 bestaat uit meer dan een kwart funk, soul en jazz: van Michael Jackson tot The Temptations en van Prince tot Billie Holiday.

Stem hier! 

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
23:29 Stevie Wonder
another star stevie wonder
23:25 Melody Gardot
sweet memory melody gardot
23:22 Ben E. King
supernatural thing ben e. king
23:18 Nate Smith ft. Brittany Howard
fly (for mike) nate smith ft. brittany howard
23:15 Sam Cooke
you send me sam cooke
23:11 Ruben Hein
lazy afternoon ruben hein
23:07 Al Jarreau
boogie down al jarreau
23:02 Aaliyah
are you that somebody? aaliyah
22:54 Grace Jones
victor should have been a jazz musician grace jones
22:49 Nuyorican Soul
i am the black gold of the sun nuyorican soul