Stembus SUBLIME 500 open
33

Stembus SUBLIME 500 open

Vanaf maandag 19 oktober tot en met 30 oktober kan er weer gestemd worden voor de SUBLIME 500 op www.SUBLIME500.nl.  De enige hitlijst met de beste funk, soul & jazz-platen wordt van 2 t/m 6 november uitgezonden op SUBLIME.

In 2020 is funk, soul & jazz-muziek belangrijker dan ooit. Deze genres zorgen namelijk voor verbinding tussen generaties en muziekliefhebbers uit verschillende culturen. Daarnaast zorgt het voor een samensmelting tussen muziek van toen en nu.

What’s Going On
Vorig jaar voerde Marvin Gaye met ‘What’s Going On’ de lijst aan. Het nummer is inmiddels meer dan 49 jaar oud, maar nog steeds een plaat die in de huidige tijdsgeest actueler dan ooit is. Ondanks dat het roerige tijden zijn, blijft het nummer een ‘wake-up call’ om met elkaar in gesprek te blijven gaan en begrip voor elkaar te tonen. ‘To bring some lovin’ here today’.

Verbinding van generaties en culturen
Funk, soul & jazz-muziek staat voor verbinding, dat juist in deze tijd waarin we elkaar niet mogen aanraken zo belangrijk is. Door muziek kan je elkaar toch muzikaal aanraken, wat hoop en troost biedt. Funk, soul & jazz-muziek kent artiesten en liefhebbers in alle leeftijdscategorieën waardoor generaties met elkaar verbonden worden. Van tieners die de nieuwste muziek van Stevie Wonder grijs draaien, tot veertigers die geen genoeg krijgen van de nieuwste track van Anderson .Paak. Tevens herontdekken veel jongeren oude funk, soul en jazz-muziek doordat de nummers te horen zijn in bijvoorbeeld Netflix-series. Zoals muziek van Steely Dan in Ozark.

Veel muziek die vandaag de dag wordt uitgebracht, had niet kunnen ontstaan zonder de funk-, soul- en jazz-legendes die daar de basis voor hebben gelegd. Begin dit jaar was bijvoorbeeld ‘Stop This Flame’ van Celeste één van de meest gedraaide nummers op alle radiozenders. Zij maakte slim gebruik van een sample uit ‘Sinner Man’ van jazz-icoon Nina Simone. Zonder dit soort iconen, had de muziek die nu wordt uitgebracht, heel anders geklonken.

Het laatste belangrijke element is dat de funk, soul en jazz-muziek roots heeft in voornamelijk de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Er is geen andere lijst in Nederland, die zo’n kleurrijke en gemêleerde samenstelling van artiesten bevat, dan de SUBLIME 500. De kwaliteit van de muziek en de artiesten staan bij ons op nummer 1. En daarom verbindt de SUBLIME 500 juist in 2020 als nooit tevoren.

Vanaf maandag 19 oktober t/m 30 oktober kan je stemmen op jouw favoriete funk, soul & jazz-platen aller tijden op www.SUBLIME500.nl. Als je stemt, maak je elke dag kans op een cadeaukaart van Van Uffelen Mode t.w.v. € 250,-
Francis Broekhuijsen zal iedere ochtend een winnaar opbellen in de ochtendshow SUBLIME Sunrise, dus stay tuned! De lijst wordt uitgezonden tussen 2 en 6 november op SUBLIME.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
11:29 Carole King
i feel the earth move carole king
11:25 Erykah Badu
on and on erykah badu
11:21 Harry Connick Jr. ft. Kim Burrell
all these people harry connick jr. ft. kim burrell
11:17 Ziggy Marley & The Melody Makers
tomorrow people ziggy marley & the melody makers
11:13 Beady Belle
game beady belle
11:09 Billy Paul
me and mrs jones billy paul
11:06 Frank Ocean
lost frank ocean
10:56 Angie Stone
life story angie stone
10:52 Catherine Russell
as long as i live catherine russell
10:48 Timex Social Club
rumors timex social club