Sublime Discussion: Hoe ga jij voedselverspilling tegen?

Vandaag is het Wereldvoedseldag, de dag waarop de Verenigde Naties traditiegetrouw aandacht vragen voor voedselzekerheid. Ga jij bewust met voedsel om? Wij zijn benieuwd hoe jij voedselverspilling tegengaat.

Voedselzekerheid is een breed begrip en bestaat niet alleen uit voedselverspilling tegengaan. Ook duurzamer met voedsel omgaan, is daar onderdeel van. Als we met z’n allen meer gezonde en plantaardige voeding gaan eten, ons voedselverlies halveren, meer afval recyclen en onze landbouwpraktijken verbeteren, dan kunnen we rond 2050 zo’n 10 miljard mensen duurzaam voeden. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat deze week in Nature verschenen is. Dat zou mooi zijn, toch? Hoe draag jij je steentje bij?

2 reacties op “Sublime Discussion: Hoe ga jij voedselverspilling tegen?

 1. Carlijn

  Beste Jos,
  Dank voor je reactie! Wat goed, dank je wel.
  Goed punt!
  Hartelijke groet, Carlijn – Sublime.

 2. Jos

  Ik probeer mijn steentje bij te dragen door plantaardig te eten en zet mij in voor Stichting Plenty Food om de mensen met chronische honger te effectief en efficiënt te helpen in hun eigen voedsel te voorzien. Het aantal mensen met chronische honger neemt sinds 2014 weer toe naar inmiddels meer dan 820 miljoen. Dit terwijl we jaarlijks meer dan 70 miljard landbouwdieren voeden…
  De oplossing is niet meer of intensiever eten verbouwen maar (meer) plantaardig gaan eten.

Bericht achterlaten