Sublime Discussion: Meer kinderen naar de crèche door werkende moeders

In de ochtendshow Sublime Sunrise gaat het vandaag over de stijging van het aantal kinderen dat naar de crèche gaat. Dat blijft namelijk groeien, omdat vrouwen steeds meer gaan werken. De Sublime Discussion luidt: vind je dat een goede of slechte ontwikkeling?

In het tweede kwartaal van dit jaar gingen 796.000 kinderen naar de kinderopvang, blijkt uit cijfers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat zijn er 62.000 meer dan een jaar geleden.  Deze stijging brengt natuurlijk enige consequenties met zich mee. Zo komen er steeds meer crèches bij en gaan daardoor de kosten voor de opvang omhoog. Dat roept enige vragen op: kunnen ouders die kosten voor de opvang wel opbrengen, bijvoorbeeld? Staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken) denkt van wel. De kinderopvangtoeslag gaat namelijk ook omhoog, en dat zou volgens Van Ark voldoende moeten zijn om de kostenstijging op te vangen.

Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat nog meer vrouwen gaan werken? Moet de kinderopvang goedkoper worden? Of vind je misschien wel dat moeders thuis moeten blijven om voor de kinderen te zorgen? En wat is de rol van de vaders in dit hele verhaal?

2 reacties op “Sublime Discussion: Meer kinderen naar de crèche door werkende moeders

  1. N de Jongh

    Meer vrouwen op de werkvloer , kinderopvang goedkoper!
    Vrouwen en mannen zijn beide verantwoordelijk voor bijdrage kind.
    Ziet zoveel na scheidingen, of overleden partner etc. dat vrouwen zichzelf niet kunnen onderhouden, en in armoede leven.
    Dat moeten we niet willen als vrouw.

Bericht achterlaten