Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Jamie Cullum schreef steengoed kerstalbum in korte broek en slippers
0

Jamie Cullum schreef steengoed kerstalbum in korte broek en slippers

Jamie Cullum vertelt over zijn nieuwe kerstalbum The pianoman at Christmas, dat hij schreef tijdens de lockdown dit voorjaar, en dat hij opnam in de legendarische Abbey Road Studio in Londen. Jaap Brienen praat met hem, en samen draaien ze Jamies favoriete kerstliedjes.

Jamie Cullum schreef de liedjes voor zijn nieuwe kerstalbum tijdens een hittegolf: “Ik werkte in korte broek en op slippers”. Dat vertelt hij in de kerstspecial van Sublime.

Muziekkenner Jaap sprak een uur met Jamie, over hoe zijn nieuwe album tot stand kwam. “’s Ochtends gaf ik met mijn vrouw thuis les aan de kinderen, ’s middags kroop ik in de woonkamer achter de piano om te schrijven.”

Dat het buiten hoogzomer was, maakte het niet moeilijker om in de kerststemming te komen. Hij dacht aan Tom Waits, één van zijn muzikale helden, die ooit zei: “Je hoeft geen duivel te zijn, om over de duivel te schrijven”.

En de lockdown boog hij om in iets positiefs. “Eerst kwam natuurlijk de stress. Maar daarna kwam de rust, en kreeg ik enorm veel inspiratie om te gaan schrijven. Ik weet niet of ik dit album op deze manier gemaakt zou hebben als er geen pandemie was geweest.”

Het hele gesprek met Jamie Cullum hoor je komende zondagavond 13 december tussen 20.00 en 21.00 op Sublime, maar is nu al te beluisteren als podcast.

Psst! Vorige week vierde Jaap Brienen ook Kerst met Trijntje Oosterhuis. Dus als je geen genoeg van kerstmuziek kan krijgen, dan kun je direct na Jamie, door met Trijntje:


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:33 Bruno Mars
chunky bruno mars
16:30 Shalamar
the second time around shalamar
16:23 Kelis
trick me kelis
16:19 Valentine Brothers
money's too tight to mention valentine brothers
16:15 Moloko
sing it back moloko
16:10 The Gap Band
burn rubber (why you wanna hurt me) the gap band
16:05 Janet Jackson
what have you done for me lately janet jackson
16:02 Diana Ross
upside down diana ross
15:51 Timex Social Club
rumors timex social club
15:46 Celeste
love is back celeste