Sublime New: ‘Solid Ground’ van Michael Kiwanuka

De Sublime New van deze week is ‘Solid Ground’ van Michael Kiwanuka. De single is op 28 oktober uitgebracht naar aanleiding van zijn derde studio-album Kiwanuka die vandaag is uitgekomen. 

‘Solid Ground’ is niet de eerste single die hij van zijn nieuwe album heeft uitgebracht. Daarvoor releasede hij de nummers ‘You Ain’t The Problem’ en ‘Hero’. Met deze tracks merkte je dat Kiwanuka experimenteert met het geluid van de klassieke soul. Het nummer ‘Solid Ground’ hoorden we voor het eerst op het Youtubekanaal Colours, een platform voor internationaal muziektalent. Nu is de single én het volledige album officieel uit. 

‘Solid Ground’ is een rustig en beschouwend nummer. De songtekst is bijna ”fatalistisch”. Michael schrijft bijvoorbeeld over eenzaamheid en hoe het leven soms volledig tegen je kan keren. Ondanks of misschien wel dankzij de weemoedige boodschap, krijg je als luisteraar een warm gevoel, mede door de nostalgie die doorklinkt in Kiwanuka’s stem. 

Kiwanuka zelf zegt over zijn nieuwe album: ”Het gaat om zelfacceptatie op een triomfantelijke manier. In mijn nummers onderzoek ik wat het betekent om tegenwoordig een mens te zijn.” 

Luister hier ‘Solid Ground’ van Michael Kiwanuka:

Bericht achterlaten