Nieuwe muziek Michael Kiwanuka
19

Nieuwe muziek Michael Kiwanuka

De Sublime New van deze week is ‘Solid Ground’ van Michael Kiwanuka. De single is op 28 oktober uitgebracht naar aanleiding van zijn derde studio-album Kiwanukadie vandaag is uitgekomen. 

 

‘Solid Ground’ is niet de eerste single die hij van zijn nieuwe album heeft uitgebracht. Daarvoor releasede hij de nummers ‘You Ain’t The Problem’ en ‘Hero’. Met deze tracks merkte je dat Kiwanuka experimenteert met het geluid van de klassieke soul. Het nummer ‘Solid Ground’ hoorden we voor het eerst op het Youtubekanaal Colours, een platform voor internationaal muziektalent. Nu is de single én het volledige album officieel uit.

‘Solid Ground’ is een rustig en beschouwend nummer. De songtekst is bijna ”fatalistisch”. Michael schrijft bijvoorbeeld over eenzaamheid en hoe het leven soms volledig tegen je kan keren. Ondanks of misschien wel dankzij de weemoedige boodschap, krijg je als luisteraar een warm gevoel, mede door de nostalgie die doorklinkt in Kiwanuka’s stem.

Kiwanuka zelf zegt over zijn nieuwe album: ”Het gaat om zelfacceptatie op een triomfantelijke manier. In mijn nummers onderzoek ik wat het betekent om tegenwoordig een mens te zijn.”

Luister hier ‘Solid Ground’ van Michael Kiwanuka:


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
10:05 The Wizards Of Ooze
trippin' the wizards of ooze
10:02 Robert Palmer
every kinda people robert palmer
09:54 Leon Bridges
motorbike leon bridges
09:50 SWV
right here swv
09:47 Al Jarreau
love is waiting al jarreau
09:43 Erasmo Carlos
cachaca mecanica erasmo carlos
09:40 Mayer Hawthorne
the walk mayer hawthorne
09:37 Amy Winehouse
moody's mood for love amy winehouse
09:33 Toto
georgy porgy (intro harder) toto
09:27 Al Green
tired of being alone al green