Nieuwe muziek Michael Kiwanuka
19

Nieuwe muziek Michael Kiwanuka

De Sublime New van deze week is ‘Solid Ground’ van Michael Kiwanuka. De single is op 28 oktober uitgebracht naar aanleiding van zijn derde studio-album Kiwanukadie vandaag is uitgekomen. 

 

‘Solid Ground’ is niet de eerste single die hij van zijn nieuwe album heeft uitgebracht. Daarvoor releasede hij de nummers ‘You Ain’t The Problem’ en ‘Hero’. Met deze tracks merkte je dat Kiwanuka experimenteert met het geluid van de klassieke soul. Het nummer ‘Solid Ground’ hoorden we voor het eerst op het Youtubekanaal Colours, een platform voor internationaal muziektalent. Nu is de single én het volledige album officieel uit.

‘Solid Ground’ is een rustig en beschouwend nummer. De songtekst is bijna ”fatalistisch”. Michael schrijft bijvoorbeeld over eenzaamheid en hoe het leven soms volledig tegen je kan keren. Ondanks of misschien wel dankzij de weemoedige boodschap, krijg je als luisteraar een warm gevoel, mede door de nostalgie die doorklinkt in Kiwanuka’s stem.

Kiwanuka zelf zegt over zijn nieuwe album: ”Het gaat om zelfacceptatie op een triomfantelijke manier. In mijn nummers onderzoek ik wat het betekent om tegenwoordig een mens te zijn.”

Luister hier ‘Solid Ground’ van Michael Kiwanuka:


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
10:53 Gnarls Barkley
crazy gnarls barkley
10:50 Gotts Street Park ft. Rosie Lowe
everything gotts street park ft. rosie lowe
10:46 Al Green
here i am baby (come and take me) al green
10:42 Zero 7
home (renegades of jazz remix) zero 7
10:38 Duffy
mercy duffy
10:35 Barry White
can't get enough of your love babe barry white
10:25 Donald Fagen
h gang donald fagen
10:21 Alain Clark
father and friend alain clark
10:16 Jellybean
the real thing jellybean
10:12 Beth Hart & Joe Bonamassa
why don't you do right beth hart & joe bonamassa