Sublime Talks: Black Friday – een vloek of zegen?

Het is vandaag Black Friday. Tegenwoordig is die Amerikaanse koopjesdag ook bij ons een fenomeen. Miljoenen mensen gaan op koopjesjacht vandaag met kortingen tot 80 procent. Volgens RTL verwachten sommige winkels zelfs tien keer zoveel klanten als normaal. Wat vind jij ervan: doe je graag mee of vind je het maar onzin?

Het AD zocht uit of een veelgehoorde bewering klopt: dat winkeliers de prijzen in de dagen vooor Black Friday eerst verhogen, om daarna dus te stunten met die hoge kortingen. Volgens de krant blijkt dat niet te kloppen. Dat wordt trouwens ook bevestigd door de Consumentenbond. We kunnen dus allemaal vandaag op jacht naar echte aanbiedingen en gisteravond legde econome Sandra Phlippen bij RTL Late Night uit waarom wij ons zo gek laten maken om massaal een winkel te bestormen. Mensen ervaren geluk, spanning en opwinding, omdat ze blij worden van het voordeel dat ze kunnen behalen.

Maar de chaos zal bij ons niet zo groot zijn als in Amerika. Bij RTL Boulevard schetste reclame-expert Jordi van de Bovekamp daar een onthutsend beeld van. Blijkbaar is er een site die bijhoudt hoeveel doden er zijn gevallen tijdens het stoppen. Dat geeft maar aan hoe bizar de Amerikaanse taferelen zijn. Wat ga jij doen vandaag: doe je mee of sla je over? Waarom? Laat het weten in onze Facebookgroep!

Bericht achterlaten